%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac-1-800x445

Σε  σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καβάλας  συμμετείχε η Υπουργός Τουρισμού κ.  Έλενα Κουντουρά που ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης που είναι κυβερνητική προτεραιότητα, σημειώνοντας ότι ενίσχυσαν με στοχευμένες δράσεις την Καβάλα και την Θάσο. Η  υπουργός αναφέρθηκε στα αυξητικά νούμερα του τουρισμού για την φετινή χρονιά αλλά   και τα τρία προηγούμενα χρόνια, ενώ αρχικά επισκέφθηκε το Δημαρχείο και μαζί με την δήμαρχο κ. Τσανάκα επισκέφθηκαν  το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», το παλιό Νοσοκομείο και την  παλιά Μεραρχία, με την δήμαρχο να ζητά  τη βοήθεια της προκειμένου τα ακίνητα να περιέλθουν στο Δήμο Καβάλας που τα διεκδικεί επί σειρά ετών.

ΣΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Στο Επιμελητήριο οι εκπρόσωποι φορέων  έδωσαν  ηχηρό παρών, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής  κ. Εμμανουηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης,  οι Δήμαρχοι Νέστου και Παγγαίου κ.κ. Τσομπανόπουλος και Αναστασιάδης, οι πρόεδροι ξενοδόχων κ.κ.  Μιτζάλης και  Παρασχούδης, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου, ο πρόεδρος  των ενοικιαζόμενων δωματίων κ. Μαρκιανός, οι πρόεδροι Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπορικού Συλλόγου κ.κ. Παναγιωτίδης και Λεμονίδης  μέλη της διοίκησης  του Επιμελητηρίου κ.λ.π.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  κ. Δέμπας στην ομιλία του  ζήτησε βοήθεια και χρηματοδότηση από την υπουργό καθώς όπως   είπε στο Νομό Καβάλας οι κλίνες αυξάνονται μέσω επενδύσεων κατά 250 το έτος.  Ζήτησε επίσης λιγότερη γραφειοκρατία, στήριξη στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Όπως είπε ο κ. Δέμπας επενδύσεις στον τουρισμό στο Νομό μας αργούν έως και 5 χρόνια λόγω της γραφειοκρατίας.

Η κ. Κουντουρά ζήτησε συντονισμό και συνεργασία μέσω της Περιφέρειας και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού. «Έχω εξαιρετική συνεργασία μαζί του» δήλωσε  για τον κ.  Αντωνιάδη. «Ενισχύσαμε την Καβάλα και τη Θάσο με στοχευμένες δράσεις» είπε η κ. Κουντουρά. Ανακοίνωσε ένα νέο ΕΣΠΑ για τουριστικές επενδύσεις μικρομεσαίων και τόνισε  ότι «τα ιστορικά ρεκόρ στον τουρισμό είναι επιτυχία όλων μας». Για το αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» τόνισε ότι το 2017 σημείωσε αύξηση διεθνών αφίξεων σχεδόν 30%. Τέλος ζήτησε να υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών, ουσιαστικά τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν οι κλίνες στο Νομό Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΜ. Παπαδόπουλος: ΔΕΥΑΚ, αντί να βελτιώνεται, η κατάσταση χειροτερεύει…
Επόμενο άρθροΕγκαίνια στην Ιερά Μονή Νικητών Νέστου