veros40-604x402

Η Συμπαράταξη Πολιτών θα είναι παρούσα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο Δήμο Καβάλας. Επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος (μία ακόμη φορά) ο Άρης Βέρρος. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες οριστικοποιήθηκαν την Τρίτη το βράδυ, μετά από μακρά περίοδο διαβούλευσης.

Κατά την άποψη πολλών η παράταξη πέρασε μια μικρή κρίση. Κινδύνευσε άραγε και με διάλυση; Φημολογείται ότι επιχειρήθηκε – δια του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ- η υλοποίηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος περί συνεργασιών. Τελικά επικράτησε η άποψη οι συνεργασίες να γίνουν μετά τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να υποχώρησε κι έτσι η τελική απόφαση πάρθηκε από τα μέλη της συνέλευσης και της γραμματείας της Συμπαράταξης Πολιτών. Το διάστημα που προηγήθηκε έγιναν πολλές συναντήσεις. Ακόμη και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Λέγεται ότι ο κ. Βέρρος συνάντησε και συζήτησε με τον κ. Μουριάδη, πριν ο τελευταίος ανακοινώσει την υποψηφιότητα του. Ρόλο έπαιξε το ότι η Συμπαράταξη Πολιτών εξ αρχής ήθελε να είναι παρούσα στις προσεχείς εκλογές. Αυτό τελικά έγινε.

Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα του επικεφαλής. Του υποψήφιου Δημάρχου.

Η Συμπαράταξη Πολιτών ξεκίνησε τον αυτοδιοικητικό της βίο τον Σεπτέμβρη του 2010.

Η πρώτη συνέντευξη δόθηκε στο «Μετά τις 10». Από τότε έως σήμερα ο επικεφαλής ήταν ίδιος. Ο Άρης Βέρρος. Αυτός συνεχίζει.

Στη διάρκεια των πρόσφατων συζητήσεων ο κ. Βέρρος δήλωσε έτοιμος να αποχωρήσει, να υποχωρήσει αν υπήρχε νέος αξιόλογος υποψήφιος Δήμαρχος. Φημολογούνται αρκετές προτάσεις. Καμία δεν έγινε δεκτή. Ακούγονται τα ονόματα του μηχανικού κ. Κώστα Λαλένη, του φιλόλογου κ. Κυριάκου Λυκουρίνου, της γιατρού του Νοσοκομείου κ. Λάγρα. Αρχικά ενδιαφέρον υπήρξε από τον Τάσο Καρασαββόγλου ενώ προτάθηκε και ο Σωτήρης Σωτηριάδης. Όταν αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, οι συζητήσεις επανήλθαν στον κ. Βέρρο. Ο οποίος θα είναι κι αυτήν την φορά ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Προηγούμενο άρθροΠοιοι δεν το θέλουν; Συνεχή τα εμπόδια για τα δρομολόγια του υδροπτερύγου
Επόμενο άρθροΈβρος: Έδεσαν και σκότωσαν τις 3 γυναίκες με στρατιωτικό μαχαίρι – «Μόνο τζιχαντιστές κάνουν τέτοια εγκλήματα»