Μειωμένη παρουσιάζεται η επιβατική κίνηση για τα ΤΑΞΙ της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurotaxi κ. Γεράσιμο Τερλάκη ευτυχώς η επιβατική κίνηση μειώνεται σταδιακά. Παράλληλα προβληματίζονται για το ενεργειακό που αποτελεί αγκάθι για τα οικονομικά τους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί σε σχέση με το καλοκαίρι αλλά αυτό γίνεται ομαλά και χωρίς κάποια απότομη πτώση. Ξέρουμε ότι ο χειμώνας είναι δύσκολος και θέλουμε να δούμε τι θα γίνει και με τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Είναι νωρίς ακόμη για αν καταλάβουμε τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Το μεγάλο μας αγκάθι είναι το ενεργειακό από το οποίο επηρεαζόμαστε άμεσα. Όμως επιβαρύνει και το κάθε νοικοκυριό και αυτό αποτυπώνεται και στην αγορά».

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Για τα έργα ανάπλασης στις οδούς Κασσάνδρου και Αβέρωφ σχολίασε ότι «κόβεται η πόλη στα δύο. Αν κάποιος, π.χ., έρχεται από τα δυτικά της πόλης και θέλει να πάει στην Αστυνομία, θα πρέπει να κάνει αναγκαστικά το γύρω από την κεντρική πλατεία. Δεν γνωρίζω αν έχει προβλεφθεί κάποια παράκαμψη. Αν π.χ. αλλάξει η ροή της Εθνάρχου Μακαρίου για να μπορέσει να βγαίνει στην Ομόνοια.

Προβληματιζόμαστε διότι ο όγκος των αυτοκινήτων στην πόλη είναι πολύ μεγάλος και δεν ξέρουμε τι αντίκτυπο θα έχει στο κυκλοφοριακό. Στα θετικά είναι ότι γίνεται μια ανάπλαση που θα ομορφύνει την πόλη μας και θα δώσει μια επαγγελματική ανάσα. Δίνει την ευκαιρία να γίνουν κάποια καταστήματα και στον κόσμο να αρχίσει να μετακινείται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που κάνει τη ζυγαριά να γέρνει προς το θετικό για όλους μας. Μας προβληματίζει, βέβαια, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Η πιάτσα της Αβέρωφ αναμένεται να πάει μπροστά, θα ξεκινάει από το Ροδίνι και θα κάνει μισοφέγγαρο και θα καταλήγει στο παλιό περίπτερο».

Προηγούμενο άρθροΜε επιδότηση στην τιμή και το κλασικό επίδομα θέρμανσης θα πωλείται το φετινό χειμώνα το πετρέλαιο θέρμανσης και στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΔεν ήταν 2019, αλλά ήταν μια καλή χρονιά για τον τουρισμό της Θάσου