Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Κατά τη συνάντησή του με τη Διοίκηση, ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών του πληθυσμού, επισκέφθηκε τα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου, συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και με πολίτες που είχαν προσέλθει για να κάνουν το εμβόλιο.

Εξερχόμενος, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ για μία ακόμα φορά τα εμβολιαστικά κέντρα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και να διαπιστώσω την άρτια οργάνωση, την ασφάλεια και την τάξη με τις οποίες η διοίκηση και οι υγειονομικοί μας διενεργούν τους εμβολιασμούς.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο υπάρχουν δύο γραμμές εμβολίων Pfizer, άλλες δύο Johnson & Johnson και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν άλλες δύο γραμμές Pfizer, καθώς και αυτή για παιδιά 5 – 11 ετών, στις 15 Δεκεμβρίου.

Πολύ ενθαρρυντικό, εξάλλου, είναι ότι το τελευταίο διάστημα, όπως ενημερώθηκα από τη διοίκηση, υπάρχει μια σημαντική αύξηση των συμπολιτών μας οι οποίοι προσέρχονται να εμβολιαστούν για πρώτη φορά. Αντιλαμβάνονται ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Και επειδή έχουν χαθεί άδικα αρκετοί συνάνθρωποί μας και συμπολίτες μας, κάνω για μία ακόμη φορά έκκληση, μάλλον παράκληση, σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν. Πρόκειται για ένα απλό τσίμπημα που μας σώζει από πολύ χειρότερες καταστάσεις».

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε:

«Και τα Fake News έχουν τα όριά τους. Είναι φανερό ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αντιλαμβανόμενη το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα γνωρίζουν καλά πόσο πολύ έχουμε ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. εν μέσω της πανδημίας, προσπαθεί να δημιουργήσει μια άλλη εντύπωση.

Αυτή η Κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2019 παρέλαβε 577 κλίνες Μ.Ε.Θ., σήμερα που μιλάμε είμαστε στις 1277. Επίσης έχουν προσληφθεί εν μέσω της πανδημίας πάνω από 12.000 άτομα ως υγειονομικό προσωπικό – γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, είτε μόνιμο, είτε επικουρικό – και βεβαίως συνεχίζουμε να ενισχύουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μόνο το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας έχει ενισχυθεί με περισσότερους από 60 υγειονομικούς.

Η αλήθεια είναι πως, με δεδομένο ότι το Ε.Σ.Υ. είναι γηρασμένο και όχι ελκυστικό, θα πρέπει αμέσως μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης να δούμε πώς θα χτίσουμε ένα νέο σύστημα υγείας, ικανό να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών».

Σχετικά με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την ύπαρξη Μ.Ε.Θ. ειδικά για VIP πρόσωπα, ο κ. Λαζαρίδης παρέπεμψε στην απάντηση την οποία έδωσε χθες το βράδυ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρώην υπουργός Υγείας επί Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος «είπε πολύ καθαρά – και τον τιμάει αυτό – ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Διευθυντή του ΙΝΑΛΕ
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι καθαρισμοί των φρεατίων στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Λιμενικού Ταμείου Θάσου