Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρευρέθηκε σήμερα στην επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου και στην επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθως, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση στην Καβάλα και με την ολοκλήρωσή της έκανε την εξής δήλωση:

«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Έθνος μας.

Τιμούμε τη μνήμη όσων αντιστάθηκαν στον ολοκληρωτισμό και στην τυραννία, προτάσσοντας την ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια.

Σήμερα, επικαιροποιούμε το ηρωικό “όχι” σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Λέμε ένα μεγάλο “ναι” στην πολυεπίπεδη ενίσχυση των διπλωματικών, στρατιωτικών και αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας μας, προκειμένου η αποτρεπτική μας ισχύ να γίνει εντονότερη από ποτέ.

Με τις πρόσφατες συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, καθώς και αυτές με την Αίγυπτο και την Ιταλία για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, η Ελλάδα μεγαλώνει.

Γίνεται η Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους».

Προηγούμενο άρθρο«Ο ελληνικός λαός σε μια από τις υψηλότερες στιγμές του» – Το μήνυμα του Οικονόμου για την 28η Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΑντιπεριφερειάρχης Καβάλας: Το ιστορικό “ΟΧI” εκπέμπει ένα διαχρονικό μήνυμα ενότητας και αγώνα των Ελλήνων απέναντι σε κάθε εμπόδιο και αντίπαλο