Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης αναφέρεται στη στήριξη και του πρωτογενούς τομέα από το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η πρόταση της Κυβέρνησης, όπως σημειώνει, ύψους 1 δις ευρώ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την αναδιάρθρωση δενδροκαλλιεργειών με 3.000 ευρώ ανά στρέμμα και αμπελοκαλλιεργειών με 2.000 ευρώ ανά στρέμμα.

Είναι μία ακόμα έμπρακτη ενίσχυση των αγροτών, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και εν μέσω της πανδημίας, έχουν στηριχθεί με διαφόρους τρόπους.

Ανάμεσα σε αυτούς, περιλαμβάνονται:

  • Ενίσχυση των «πληγέντων» παραγωγών, με χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως οι έκτακτοι πόροι των 350.000.000 ευρώ και πλέον, το πλαίσιο των de minimis αποζημιώσεων και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.
  • Δημιουργία νέων σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.
  • Νομοθετική παρέμβαση για την ελεύθερη μετακίνηση των εργατών γης εν μέσω πανδημίας.
  • Νομοθετική παρέμβαση για να δοθούν κίνητρα στους άνεργους της χώρας να εργαστούν στον αγροτικό τομέα χωρίς να χάνουν το επίδομα ανεργίας, αλλά και σε συνταξιούχους χωρίς να χάνεται το ποσοστό της σύνταξής τους.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να επιταχυνθεί η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.
  • Μείωση της φορολογίας των συνεταιριστικών σχημάτων, του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και του φορολογικού συντελεστή.
  • Υπερδιπλασιασμός των ποσών που υπήρχαν μέχρι τώρα σε προγράμματα νέων αγροτών και δημιουργία κινήτρων για να έρθουν άνθρωποι να επενδύσουν στο χώρο.
Προηγούμενο άρθροΑποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης στη Νεάπολη
Επόμενο άρθροΗ ιστορία της πόλης της Καβάλας στις 22 Μαΐου 1910… “Η Μεγάλη Λέσχη”.