“Η πρόληψη και η ουσιαστική αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών, αποτελεί διακυρηγμένη και συνειδητή επιλογή της διοίκησης μας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας, εκτός από τις ειδικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, στηρίζει εμπράκτως όσες γυναίκες έχουν πέσει θύματα βίαιης συμπεριφοράς και κάθε είδους κακοποίησης.

Η πρόσφατη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ενισχύει την προαναφερθείσα προσπάθεια και συμβάλλει στην οργανωμένη επιχείρηση καταπολέμησης του εν λόγω αποκρουστικού φαινομένου.

Ωστόσο, η εξάλειψη των περιστατικών ξυλοδαρμού, λεκτικού εκφοβισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης, πέρα από τη σοβαρή προσέγγιση των επίσημων φορέων, απαιτεί και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Ήρθε η ώρα να δράσουμε όλοι μαζί και να βάλουμε στη θέση της ανεξήγητης και ιδιαίτερα επικίνδυνης σιωπής, την κραυγή αγωνίας για την πλήρη απαξίωση του θεσμού της οικογένειας και τη διαφαινόμενη διάλυση των ανθρώπινων σχέσεων”.

Προηγούμενο άρθροΕπτά οικογένειες δεν επιτρέπουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο λόγω μάσκας και τεστ
Επόμενο άρθροΣύλληψη φαρμακοποιού στον Έβρο για καταχώρηση ψευδών rapid test στο σύστημα ΗΔΙΚΑ