Το Παληό είναι ένα μοναδικής ομορφιάς παραθεριστικό θέρετρο για τον Δήμο μας. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε ντόπιους και ξένους να επενδύσουν τουριστικά στον οικισμό.
Ο Δήμος μας όμως δεν έχει φροντίσει εδώ και πολλά χρόνια για να συντηρηθούν βασικές υποδομές της περιοχής και να αποκατασταθούν πολύ σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα και στην ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.
Χρειάζεται να γίνουν:

 • καθαρισμός, διευθέτηση και κατασκευή ρεμάτων (για να μην κινδυνεύει η περιοχή από πλημμύρες)
 • διάνοιξη δρόμων
 • δημιουργία εξόδων διαφυγής σε έκτακτες καταστάσεις (πυρκαγιά) για πρόσβαση στη θάλασσα
 • αποκατάσταση πεζοδρομίων με σωστά κάγκελα, δάπεδο χωρίς τρύπες και χωρίς εμπόδια (π.χ. κομμένους κορμούς δέντρων), που να παρέχουν ασφάλεια στους πεζούς, και ειδικά στις μητέρες με παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία
 • συντήρηση του κεντρικού δρόμου, αντιμετώπιση των υπόγειων διαβρώσεων (“νεροφαγιές”) και μέτρα οδικής ασφάλειας.
  Ακόμη και το δίκτυο ύδρευσης είναι προβληματικό, καθώς οι πιο “ορεινές” ζώνες του οικισμού δεν έχουν νερό για πολλές ώρες κάθε μέρα!
  Και βέβαια, ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, με σωστούς (και όχι τρύπιους…) κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης, καθαρισμό των πεζοδρομίων και φροντίδα του πρασίνου…
  Η διοίκηση του Δήμου πρέπει άμεσα να σχεδιάσει ένα μικρό ειδικό “τεχνικό πρόγραμμα” για το Παληό, με παρεμβάσεις που θα λύσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όλες αυτές τις σοβαρές ελλείψεις και ανεπάρκειες.
  Τα τραγικά λάθη του παρελθόντος που έζησε η χώρα μας πρέπει να μας γίνουν “μαθήματα”, ώστε να δώσουμε βάρος στην προστασία και στην πρόληψη.
  Δεν μας αξίζει μία τόσο όμορφη παραθεριστική περιοχή να έχει αυτή την κατάντια…
Προηγούμενο άρθροΔΕΘ: Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο απο το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας