Είναι πράγματι ευχάριστη είδηση που ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δηλώνει θετικός να συζητήσει τη μεταφορά του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων από το Περιγιάλι σε χώρο εκτός του αστικού ιστού της Καβάλας.

Είναι όμως δυσάρεστη είδηση που ο Δήμαρχος Καβάλας δεν έθεσε καθόλου και δεν συζήτησε το θέμα αυτό την προηγούμενη εβδομάδα με τον Υπουργό, ενώ είχε συνάντηση από κοντά μαζί του για τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι.

Πήγε δηλαδή μέχρι τη βρύση και νερό δεν ήπιε.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκης επιβεβαίωσε ότι ο Δήμαρχος Καβάλας δεν είχε καταθέσει εδώ και 2 χρόνια το αίτημα μεταφοράς του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που είχαμε αποφασίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς, με αυτήν τη στάση του, ο κ. Μουριάδης δεν εκφράζει τα συμφέροντα της Καβάλας και των Καβαλιωτών και αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Θέλει – δε θέλει τώρα ο Δήμαρχος Καβάλας, είναι υποχρεωμένος να φτιάξει άμεσα ένα σχέδιο και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις για την εγκατάσταση του Κέντρου σε άλλο σημείο.

Παράλληλα όμως, ο κ. Μουριάδης οφείλει:

1) να διεκδικήσει πόρους για την εκτέλεση των έργων υποδομής στο Περιγιάλι

2) να φτιάξει επιτέλους το σχέδιο αξιοποίησης του στρατοπέδου Ασημακόπουλου με βάση τον Ν. 4407/2016 και να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο Άμυνας, τώρα μάλιστα που είναι Υπουργός Άμυνας ο βουλευτής μας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Μουριάδης πρέπει “να ξυπνήσει”.

Διαφορετικά η Καβάλα θα χάσει πάλι ευκαιρίες.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Να συμπεριληφθούν οι βοοτρόφοι στο υπομέτρο 6.1 Νέων Γεωργών»
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών