Ο Δήμος Καβάλας προγραμματίζει την ενίσχυση των ασθενέστερων με την υποχώρηση της πανδημίας. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς σημείωσε πως όταν σταματήσουν οι κρατικές ενισχύσεις θα φανούν οι αδυναμίες των δημοτών. Έτσι έχουν αυξήσει τα επιδόματα και τους προϋπολογισμούς.

Συγκεκριμένα είπε ότι «με το τέλος του καλοκαιριού εκτιμούμε ότι θα υποχωρήσει το μεγάλο κύμα της πανδημίας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα πάμε ξανά σε lock down. Αυτό που θέλουμε να δούμε εμείς είναι οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα αφήσει η πανδημία. Όσο το κράτος ενισχύει την επιχειρηματικότητα, την εργασία κ.ο.κ., πιθανόν οι πληγές και οι συνέπειες να μην είναι ακόμη ορατές. Όταν σταματήσουν οι κάθε είδους επιδοτήσεις, θεωρώ από το Φθινόπωρο, θα φανεί το πραγματικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα της πανδημίας. Δυστυχώς θα υπάρξουν συνέπειες, θα χαθούν θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν μεγαλύτερες κοινωνικές ανάγκες και θα είναι οι περισσότεροι αυτοί που θα έχουν ανάγκη το πλέγμα προστασίας της Πολιτείας. Στα πλαίσια αυτά κάναμε μία προετοιμασία. Έχουμε διευρύνει το πλέγμα προστασίας, έχουμε αυξήσει τον προϋπολογισμό για τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα, τροποποιήσαμε τον κανονισμό για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, παρ’ ολίγον ομόφωνα. Η μόνη παραφωνία ήταν η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου που καταψήφισε την τροποποίηση. Δεν ξέρω αν θέλει έτσι να τιμωρήσει τους Καβαλιώτες. Είμαστε έτοιμοι γενικώς να υποδεχθούμε περισσότερους συμπολίτες μας που θα το έχουν ανάγκη. Το απευχόμαστε αλλά η πραγματικότητα πιθανολογώ ότι θα είναι λίγο πιο σκληρή. Έτσι είμαστε προετοιμασμένοι κι ελπίζουμε να διαψευστούμε».

ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Καβάλα σχολίασε ότι «ακούστηκε ότι ο δήμαρχος κ. Μουριάδης θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, αυτό μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να σταθεί. Η παράταξή μας πήρε στήριξη από το ΠΑΣΟΚ αλλά λειτουργούμε συνολικά και για όλους τους Καβαλιώτες ανεξάρτητα από το πού προέρχεται ο καθένας. Εμείς συνεργαζόμαστε με όλα τα κόμματα και βουλευτές για το καλό της Καβάλας, αλλά αυτό απέχει από το ό,τι ακούστηκε σχετικά με τον κ. Μουριάδη και τη στήριξή του από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν βγαίνει τυχαία αυτή η είδηση πάντως.

Αναμενόμενο είναι, πάντως, να υπάρχουν ζυμώσεις στο συγκεκριμένο κόμμα. Είναι ένα κόμμα εξουσίας, είναι στα πάνω του και είναι λογικό να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και για τον Δήμο Καβάλας. Αν εμείς είμαστε εντάξει στη δουλειά μας και κάνουμε αυτό για το οποίο μας εξέλεξαν οι Καβαλιώτες, δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι υποψήφιοι. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που μας ζήτησαν οι Καβαλιώτες. Κι έχοντας συμπληρώσει 2 χρόνια, νομίζω ότι παρά τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες μέχρι στιγμής τα πάει καλά ο δήμαρχος. Λύνονται προβλήματα της καθημερινότητας και σιγά- σιγά γίνονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Κάνουμε μελέτες που δεν είχαμε καμία όταν αναλάβαμε και προχωράμε στα σημαντικά έργα, όπως το νέο κλειστό στο Περιγιάλι, η αναμόρφωση της Πλατείας, το πρόβλημα του παλιού Νοσοκομείου σε πρώτο βαθμό λύθηκε και προχωράμε. Ο κ. Μουριάδης επενδύει στην καθημερινότητα, είναι δίπλα στον πολίτη και σιγά- σιγά δίνει λύσεις στα προβλήματα, παρά τις οικονομικές, κοινωνικές και υγειονομικές αντιξοότητες. Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη. Αν είναι αναγκαίο να συνεργαστούμε και με ιδιώτες, θα το κάνουμε. Θεωρώ, λοιπόν, ότι το πρόσημο την πρώτη διετία είναι θετικό και συνεχίζουμε ακόμη καλύτερα».

Προηγούμενο άρθρο4 από τους 5 νομούς της Αν. Μακεδονίας και Θράκης στις 19 περιοχές της Ελλάδας που “έχουν μείνει πίσω” στον εμβολιασμό
Επόμενο άρθροΗ τουριστική μηχανή δεν λειτουργεί, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Καβάλας Σωτήρη Παπαδόπουλο