Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε στον Καβαλιώτικο λαό την ενέργεια του Διοικητικού Συμβούλιου του Δημοτικού Ωδείου να καλέσει σε απολογία καθηγητή που διδάσκει σε αυτό, γιατί εξέφρασε την άποψή του σχετικά με την πορεία του Ωδείου, σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
Θεωρούμε ότι η διοίκηση του ΔΩΚ αντί να κρίνει απόψεις σχετικά με τη λειτουργία του, που εκφράζουν οι καθηγητές του, θα έπρεπε να μεριμνά για:
Τη μείωση μέχρι την κατάργηση των διδάκτρων που επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα της πόλης και των χωριών.
Το αν καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών που επιθυμούν να κατακτήσουν μουσική παιδεία στην πόλη μας από το ΔΩΚ, ή αν αυτές καλύπτονται από την ιδιωτική εκπαίδευση.
Την κατάσταση με το εκπαιδευτικό προσωπικό, εργασιακές σχέσεις, αμοιβές κλπ
Το αν επαρκούν οι χώροι του ωδείου για την ομαλή λειτουργία του.
Το πως προδιαγράφεται το μέλλον του ωδείου στα πλαίσια της πολιτικής των περικοπών που κάνουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά.
Εκτός και αν η διοίκηση του ΔΩΚ, η διοίκηση του Δήμου συνολικά, με αυτή τους την ενέργεια, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων στο Ωδείο (δίδακτρα, εργασιακές σχέσεις λάστιχο κτ.λ), ζήλεψαν την κυβέρνηση, η οποία προκειμένου να επιβάλλει την αντιλαϊκή της πολιτική χρησιμοποιεί την καταστολή και τη λογοκρισία.
Θεωρούμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, πως η παιδεία στο σύνολό της (και η μουσική) πρέπει να παρέχεται από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο με ενιαία βασική γνώση για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την οικονομική θέση των γονιών τους.
Να σταματήσει αμέσως η όποια διαδικασία ξεκίνησε σε βάρος του καθηγητή κ. Μπάκα.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης απο τον Δήμο Θάσου για τις σεισμόπληκτες περιοχές
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 2.570 νέα κρούσματα – 506 οι διασωληνωμένοι – 51 νεκροί σε 24 ώρες