pame-simaia-05-1200x800-1024x683

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας καταγγέλλει και καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας και ο Αντιπρόεδρος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, εκλεγμένοι στο Δ/Σ του ΕΥΚ Καβάλας με την «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» (που στηρίζει το ΠΑΜΕ) , την ώρα που  παρακολουθούσαν τις εκλογές του σωματείου φαντάσματος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χρυσούπολης και Επαρχίας Νέστου.
Σωματείο – όπως και η πλειοψηφία αυτών που στηρίζουν την  παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο ΕΥΚ Ν. Καβάλας – που η μοναδική του έγνοια είναι να κάνει εκλογές σε συνεργασία με τους εργοδότες και μόνο για τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων, από ότι αποδεικνύει και η ανυπαρξία της δράσης του άλλα και τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 25 και 26 του Απρίλη στα συσκευαστήρια της περιοχής του Νέστου. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η από κοινού (Σωματείο – ΕΥΚ – Εργοδοσία) εχθρική και απειλητική τους στάση απέναντι στους συναδέλφους – συνδικαλιστές να ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Γι’ αυτό είναι κάτι παραπάνω από ανάγκη το απόστημα του Εργοδοτικού Συνδικαλισμού να σπάσει. Τα Ταξικά Συνδικάτα έχουμε καθήκον και θα  κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να ξεμπερδέψουν οι εργαζόμενοι μια και καλή από αυτόν, για να σταματήσει η μυρωδιά του σάπιου που αναβλύζει. Είναι χρέος μας να εντείνουμε την προσπάθεια για ένα κίνημα αντεπίθεσης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Ένα κίνημα απαλλαγμένο από τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς του μεγάλου κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Το κυριότερο όμως είναι η προσπάθεια που έγινε με το χείριστο τρόπο από την εργοδοσία που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά , για να παρεμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση και ελευθερίες, μέσα στους χώρους δουλειάς. Δικαίωμα που κατακτήθηκε μετά από πολλούς και δύσκολους αγώνες και έρχεται να βάλει στο τραπέζι του Προκρούστη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το επόμενο πακέτο αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζει, με σκοπό να επιβάλλει σιγή ιχθύος στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν.  Πρέπει πάση θυσία να βρει απέναντί της, την οργανωμένη αντίσταση, όλων των εργαζομένων. Όλων των σωματείων και συνδικαλιστών που τιμούν το λόγο ύπαρξής τους.

Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά στην εργοδοσία και τα τσιράκια της ότι η προσπάθεια απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης μέσα στους χώρους δουλειάς δε θα περάσει!

Προηγούμενο άρθροΕαρινό φεστιβάλ θεάτρου και κινηματογράφου στο Λύκειο Νέας Περάμου
Επόμενο άρθρο«Χρειάζεται ενίσχυση στο νοσοκομείο Καβάλας σε ό,τι αφορά το φαρμακείο» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης