Μειώνεται κατά το χρονικό διάστημα από 01.06.2020 έως 31.10.2020 και με βάση το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% στις μεταφορές, το κόμιστρο για τις ορισμένες με Υπουργικές Αποφάσεις διαδρομές με (Ε.Δ.Χ.) – ΤΑΞΙ αυτοκίνητα στο νομό Αττικής, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας, με Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στην Δ.Ε. Καβάλας, για τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και τέλος οποιοδήποτε σημείο της Δ.Ε. Καβάλας που περικλείεται εντός της περιοχής που οριοθετείται από το τέρμα της οδού Νυρεμβέργης (Δημοτικά Κοιμητήρια), το τέρμα της οδού Τενέδου, την Περιμετρική οδό, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και την Ιερά Μονή του «ΑΓΙΟΥ ΣΙΛΑ», και αντίστροφα, το τιμολόγιο κομίστρου για όλο το 24ωρο καθορίζεται στο ποσό των 35 ευρώ (από 38 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμιστρα των (Ε.Δ.Χ.) ΤΑΞΙ σε όλες τις λοιπές διαδρομές, έχουν μειωθεί κατ΄αναλογία με την εφαρμογή του νέου μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13%, μέσω της αντίστοιχης προσαρμογής των ταξιμέτρων.

Έτσι στο στάνταρ κόμιστρο για την πόλη της Καβάλας που είναι στα 3,70 ευρώ πλέον υπολογίζεται στα 3,40.

Επίσης ο πρόεδρος του Eurotaxi Καβάλας έκανε λόγο πως η κίνηση στα ταξί επανέρχεται με αργούς ρυθμούς στα προ κορωνοϊου εποχής, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι ότι ο τουρισμός ο οποίος θα είναι μειωμένος επηρεάζει και τον κλάδο των ταξί.

Ακούστε όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του lobby 101.8 το πρωί της Τρίτης (9/6) ο πρόεδρος του eurotaxi Καβάλας, Μαργαρίτης Κατσίδης, από το 10.50