krinides-plateia001-1021x575

Σε μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή πήραν μέρος μικροί και μεγάλοι στις Κρηνίδες Καβάλας. Περπάτησαν το Μονοπάτι των Χριστουγέννων προς τη Νύχτα των Ευχών. Μαθητές, του δημοτικού και του γυμνασίου ένιωσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από ένα περίπατο ονείρου και φαντασίας, σε ατμόσφαιρα εορταστική.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας οργανώνει τη γιορτή αυτή εκτός της πόλης, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας «Χρυσά Χριστούγεννα».
Το ραντεβού ήταν στην περιοχή Καβάκια των Κρηνίδων όπου Ομάδες μαθητών με τη συνοδεία των δασκάλων-καθηγητών , αλλά και μικρότερα παιδιά με τους γονείς τους πήραν στα χέρια τους φαναράκια και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες δικής τους επιλογής, έκαναν τη διαδρομή μέχρι την πλατεία των Κρηνίδων.
Εκεί στήθηκε μια γιορτή, όπου τα παιδιά με τα φαναράκια τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια γύρω από το στολισμένο δέντρο, κεράστηκαν ζεστό τσάι μπισκότα και ελευθέρωσαν στον ουρανό ιπτάμενα φαναράκια, κάνοντας το καθένα, κρυφά ή φανερά, τη δική του ευχή.
Η γιορτή έκλεισε με μια συναυλία με ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία τραγούδησαν αλλά και… χόρεψαν τα παιδιά.

Προηγούμενο άρθροΕίπαν τα κάλαντα στον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο
Επόμενο άρθρο«Γευστικό ταξίδι μέσα από μνήμες στην Ονειρούπολη Δράμας»