ΗTUI η οποία προχωρά σε επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων από τη Βρετανία με προορισμό την Ελλάδα και άλλους προορισμούς, μέχρι τις 21 Ιουλίου 2021, λόγω κορονοϊού. Τα πακέτα πτήσεων τα οποία ακυρώνονται μέχρι τις 21 Ιουλίου αφορούν προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Κεφαλλονιά, η Πρέβεζα, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σκιάθος, η Θάσος και τα Χανιά.

Η νέα ανακοίνωση της TUI έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα πλήγμα στον τουρισμό, καθώς ουσιαστικά για τους εν λόγω -αρκετά δημοφιλείς- προορισμούς «χάνεται» ο Ιούλιος, με τα περιθώρια να στενεύουν αρκετά.

Πλην της Ελλάδας, η λίστα των χωρών που δέχονται «κόκκινη κάρτα» από την TUI μέχρι τις 21 Ιουλίου περιλαμβάνει: την Αρούμπα, τη Βουλγαρία, το Πράσινο Ακρωτήρι, την Κόστα Ρίκα, την Κροατία, την Κύπρο, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αίγυπτο, την Ιταλία, τη Τζαμάικα, την Ισπανία (Ηπειρωτική χώρα), το Μεξικό, το Μαρόκο, την Τυνησία και την Τουρκία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της TUI:

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία και επιλογές αυτό το καλοκαίρι, οπότε όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και οι συμβουλές του FCDO επιτρέπουν τα ταξίδια, θα λειτουργήσουμε σε αυτούς τους προορισμούς όπως έχει προγραμματιστεί (σ.σ. μεταξύ των οποίων και 5 ελληνικά νησιά, Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη).

Εξετάζουμε συνεχώς το πρόγραμμα διακοπών και τις ακυρώσεις σύμφωνα με τις κυβερνητικές ενημερώσεις κάθε τρεις εβδομάδες, ενώ η επόμενη ενημέρωση αναμένεται στις 15 Ιουλίου.

Με όλους τους πελάτες θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν, εάν υπάρξει αλλαγή στην κράτησή τους.

Λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας γύρω από τα ταξίδια, έπρεπε δυστυχώς να ακυρώσουμε όλες τις πτήσεις και τα πακέτα διακοπών στους παρακάτω προορισμούς:

Μέχρι και 21 Ιουλίου 2021:

Αρούμπα

Βουλγαρία

Πράσινο Ακρωτήριο

Κόστα Ρίκα

Κροατία

Κύπρος

Δομινικανή Δημοκρατία

Αίγυπτος

Ελλάδα: Χαλκιδική, Κεφαλονιά, Πρέβεζα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Θάσος, Κρήτη (Χανιά)

Ιταλία

Τζαμάικα

Ισπανία-Ηπειρωτική χώρα, Λα Πάλμα

Μεξικό

Μαρόκο

Τυνησία

Τουρκία

Όλοι οι προορισμοί TUI Lakes & Mountains

Έπρεπε επίσης να ακυρώσουμε όλες τις διακοπές που περιλαμβάνουν εκτός TUI πτήσεις προς Καναδά, Ινδία, Ινδονησία, Κένυα, Μαλδίβες, Μαυρίκιος, Σεϋχέλλες, Σρι Λάνκα, Τανζανία, Ταϊλάνδη, Τομπάγκο, ΗΑΕ και ΗΠΑ έως τις 21 Ιουλίου».

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκε η πληρότητα στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας
Επόμενο άρθροΜε «σφραγίδα» Μακάριου Λαζαρίδη το φυσικό αέριο στην Καβάλα