%ce%b4%cf%83-1-800x445

Στις 3 Ιουλίου  το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για να αποφασίσει τη χωροθέτηση της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα γίνει στην Καβάλα. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα διευκρίνισε ότι ο προτεινόμενος χώρος είναι στο Εσκί Καπού για τη δημιουργία μίας μονάδας κλειστού τύπου.

Στις δηλώσεις της η κ. Τσανάκα σημείωσε πως «τρέχουμε για να προλάβουμε, είναι γεγονός, δεδομένου ότι την προηγούμενη δεκαετία καμία αδειοδότηση δεν έχει γίνει στο Δήμο Καβάλας, με αποτέλεσμα όλα να έρθουν στο κεφάλι μας και τρέχουμε για να προλάβουμε. Γιατί είναι κρίμα και αμαρτία να πληρώνουμε πρόστιμα. Η γραφειοκρατία βέβαια είναι φοβερή και κάθε έγγραφο που πηγαίνει από γραφείο σε γραφείο κάνουμε μήνες για να το δούμε να επιστρέφει. Εν πάση περιπτώσει αρχές Ιουλίου στην Καβάλα θα γίνει μια μεγάλη διημερίδα όλων των δήμων της Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος, για να μπορέσουμε κάθε δήμος να δηλώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση των απορριμμάτων του. Γιατί πρέπει να τρέξουμε να τα προλάβουμε όλα».

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Διευκρίνισε δε πως «η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την προσεχή Δευτέρα θα γίνει για τη χωροθέτηση της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων και την απόφαση της τεχνολογίας. Αν θα είναι κλειστού τύπου, ανοιχτού τύπου κι όλα αυτά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, πολλές φορές φέραμε το θέμα ενημερωτικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά τώρα θα το συζητήσουμε για να ληφθεί απόφαση, είναι πάρα πολύ βασικό το θέμα το χωροταξικό σε ποιο σημείο θα βρίσκεται η μονάδα, όπως επίσης πολύ σημαντικό είναι και ο τύπος της τεχνολογίας, γιατί πρέπει να αποφασίσουμε με έναν ορίζοντα μελλοντικό, να μην πάμε σε αυτά που γίνονταν δέκα χρόνια πριν, να δούμε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά σε αυτά που γίνονται ήδη και θα τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κληθείσα να σχολιάσει η κ. Τσανάκα για το αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, ανέφερε «φυσικά. Για τη μονάδα έχει πει ανοιχτά και καθαρά εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες η δημοτική αρχή έχει ορίσει το χώρο στο Εσκί Καπού εκεί που ήταν οι πρόσφυγες. Και ο τρόπος είναι με κλειστού τύπου. Δηλαδή τα απορρίμματα θα μπαίνουν σε ένα μεγάλο κλειστό κύλινδρο, εκεί μέσα θα μπαίνουν κι ένζυμα για να μπορούν να κομποστοποιούνται».

Προηγούμενο άρθροΒαρύτατα πρόστιμα μέχρι και… γερανός για όσους παρκάρουν σε θέσεις φορτοεκφορτώσης
Επόμενο άρθροΞ.Κροκίδης: Δεν μπορεί κανένας με τα θέλω του να «εκβιάζει» καμία μονάδα υγείας