Την Τετάρτη ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο Λαογραφικό Χωριό Ακόντισμα στην Νέα Καρβάλη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το Ακόντισμα είναι πανέτοιμο γι’ αυτό το καλοκαίρι. Θα γίνουν πολλές συναυλίες, πολλά πολιτιστικά γεγονότα. Το σημείο αναφοράς είναι ότι κάθε Τετάρτη ανακοίνωσαν τα παιδιά ότι θα γίνεται μια βραδιά στο Τσιρπιντί, όπως λεγόταν το Ακόντισμα στην Οθωμανική περίοδο, μέχρι και το 1930. Εκείνες τις βραδιές, διάφορες ορχήστρες θα παίζουν στην πλατεία του Ακοντίσματος και θα μπορεί ο καθένας να διασκεδάσει όπως επιθυμεί.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή και το Σάββατο έχουμε τις δύο ενάρξεις των σκηνών. Ανοίγουν οι τρεις σκηνές του Ακοντίσματος. Το Σάββατο θα ανοίξει η μεγάλη σκηνή με τους Χειμερινούς Κολυμβητές και δύο μικρότερες σκηνές στην πλατεία του βήματος –αέναον το λένε τα παιδιά- και μία ακόμη στην πλατεία του Ωδείου που είναι μία καινούργια πλατεία που δημιουργήθηκε. Έχουμε, λοιπόν, τρεις χώρους εκδηλώσεων, που θα ανοίξουν την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο Σείριος Σαββαϊδης και ο Πάρης Τσίρτσης θα είναι την Παρασκευή και το Σάββατο οι Χειμερινοί Κολυμβητές με τον Αργύρη Μπακιρτζή στο μεγάλο θέατρο του Ακοντίσματος. Έτσι κυλάει αυτή η βδομάδα. Μας περιμένει ένα εμπνευσμένο και γεμάτο πολιτιστικά καλοκαίρι στο Ακόντισμα.

Έλεγα στο παρελθόν ότι με το κλείσιμο των 40 χρόνων της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, τα πράγματα θα αλλάξουν κι έτσι έπρεπε. Τα παιδιά που ανέλαβαν να οργανώνουν τις εκδηλώσεις είναι φρέσκα, δυναμικά και γνώστες του αντικειμένου. Νομίζω ότι η κοιλιά της προηγούμενης 5ετίας θα καλυφθεί πλέον. Αυτός ο τόπος είναι προορισμένος να ζήσει για τον πολιτισμό».

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΤΣΙΡΠΙΝΤΙ»: κάθε Τετάρτη στην πλατεία στο Ακόντισμα

Γεμάτο εκδηλώσεις, μουσικές, πολιτιστικά γεγονότα θα είναι το φετινό Καλοκαίρι στο Ακόντισμα. Το πρόγραμμα στο θεατράκι έχει ως εξής:

– Τετάρτη 16 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη γινόμαστε μια παρέα. Στην πλατεία στο Ακόντισμα, μεταφερόμαστε σε μια άλλη εποχή, αυθεντικότερη, πιο ζεστή και αληθινή. Λαχταριστοί μεζέδες και δροσιστικά αποστάγματα, παρείστικη ατμόσφαιρα σε ένα μαγικό περιβάλλον και φυσικά οι μελωδίες που αγαπήσαμε να δένουν αρμονικά με το τοπίο. Σαν καρτ-ποστάλ που ζωντανεύει… Η πρώτη βραδιά ανήκει στους Ζέφυρος και έπεται συνέχεια με τρομερές κομπανίες!

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΤΣΙΡΠΙΝΤΙ – κάθε Τετάρτη στην πλατεία στο Ακόντισμα. Τηλ. Κρατήσεων : 2510 316908.

– Η νέα εποχή για το ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ ξεκινά την Παρασκευή 18 Ιουνίου. Ο ιστορικός χώρος του Ακοντίσματος μεταμορφώνεται σε έναν πολυχώρο εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας, ο οποίος συνδυάζει την παραδοσιακή αισθητική και αρχιτεκτονική, με τις σύγχρονες υποδομές , ικανοποιώντας κάθε απαιτητικό κοινό. Σας προσκαλούμε να είστε συνοδοιπόροι, αρωγοί, αλλά και κριτές, της νέας αυτής εποχής για το ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 18 Ιουνίου και τα εγκαίνια των δύο «νέων» σκηνών, στο ΑΕΝΑΟΝ και το ODEON. Στη σκηνή ODEON, το αναστηλωμένο πλέον αμφιθεατρικό Ωδείο των Μουσών, θα εμφανιστεί ο Καβαλιώτης συνθέτης και πιανίστας ΠΑΡΗΣ ΤΣΙΡΤΣΗΣ , ενώ στο εντυπωσιακό ΑΕΝΑΟΝ, ανάμεσα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος και το Βήμα των Αρχαίων Θασιτών, ο επίσης Καβαλιώτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής Σείριος Σαββαϊδης.• ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 19:00. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Σάββατο 19 Ιουνίου οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ. Κάποιοι συνήθιζαν να ξυπνούν απ’τις 07:00 και σύχναζαν στη Μυροβόλο…Κάποιες ξυπνούσαν μεσημέρι και πήγαιναν στο Μικρό Καφέ…Μα ήρθε κάποιο σούρουπο ξανά να ανταμωθούνε! Οι Χειμερινοί Κολυμβητές δίνουν ραντεβού με όλες και όλους, το Σάββατο 19 Ιουνίου στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Ακοντίσματος. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ. ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 20:00. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

– ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ. SUPER KIKII ζωντανά στο Ακόντισμα. Η Super Kikii είναι το κορίτσι που έγινε γνωστό ως αγανακτισμένη σερβιτόρα!Την αγαπήσαμε και την βάλαμε στα σπίτια μας μιας και όλοι μας έστω μια φορά στη ζωή μας έχουμε πιάσει δίσκο στα χέρια μας!Τα όσα θα σας αφηγηθεί, σίγουρα δεν είναι αυτά στα οποία σας έχει συνηθίσει.Ώρα προσέλευσης 20:00.ώρα έναρξης 21:30

– ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ Λιζέτα Καλημέρη ζωντανά στο Ακόντισμα. Η Λιζέτα Καλημέρη συλλέγοντας με συνέπεια εδώ και 30 χρόνια, τα τραγούδια της παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση, υποσχόμενη μουσικές βραδιές που φαίνεται πως μας έχουν λείψει. Ώρα προσέλευσης 20:00. ώρα έναρξης 21:30.

– ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ. Active Member ζωντανά στο Ακόντισμα. Αυτοί που δε σώπασαν ούτε στιγμή στον εγκλεισμό που βιώσαμε και στην τωρινή «προαύλιση» είναι πεπεισμένοι πως η διέξοδος τους είναι το μοίρασμα. Οι Active Member ανατρέχουν στα τραγούδια και τους μύθους τους από το 1992 ως τις μέρες μας, για μια συναυλία – γιορτή. Το Ακόντισμα θα τους υποδεχτεί με φόντο την ανοιχτή θάλασσα και τον απέραντο ουρανό. Αυτά θα είναι και τα όρια για μύριους όσους στίχους ακούγονται πάντα στις συναυλίες τους.Ώρα προσέλευσης 20:00 | ώρα έναρξης 21:30.

– ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ο Φοίβος Δεληβοριάς βγαίνει απ’το σπίτι του! Και το ίδιο κι εσείς. Ώρα προσέλευσης 20:00.ώρα έναρξης 21:30. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Από 10€. ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: viva.gr (πανελλαδικά). Καταστήματα Wind (πανελλαδικά). Παρέα με τους σταθερούς συνεργάτες του, τη μπάντα του και την τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη, γυρίζουν την Ελλάδα με μουσική που φύλαξαν σαν τα μάτια τους την περίοδο των περιορισμών.

– ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ. H Ελένη Τσαλιγοπούλου ταξιδεύει στην Ελλάδα με ένα συναυλιακό πρόγραμμα γεμάτο υπέροχα τραγούδια και συναρπαστικές ερμηνείες! Ώρα προσέλευσης 20:00 ,ώρα έναρξης 21:30. ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ – Καλοκαίρι 2021. Στα 30 χρόνια παρουσίας της στη δισκογραφία και τα live, η Ελένη Τσαλιγοπούλου έχει αποδείξει πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα ανήσυχη περίπτωση καλλιτέχνη, με βαθιά μουσικότητα και αγάπη για το τραγούδι. Μία δημιουργός-ερμηνεύτρια, που τολμά να πειραματίζεται, να δοκιμάζει, να ρισκάρει, να εξελίσσεται αλλά και να αλλάζει συχνά ρότα ανιχνεύοντας νέες καλλιτεχνικές δυνατότητες.

– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ. Οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC ζωντανά στο Ακόντισμα. Ώρα προσέλευσης 20:00 ώρα έναρξης 21:30. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Από 8€. Οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC είναι ένα συγκρότημα, με καταβολές από τη περιοχή της Θράκης, που πειραματίζεται και ενσωματώνει διάφορα μουσικά στοιχεία στον ήχο του.

– ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ζωντανά στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ. Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ!«Ζήτω το Πένθος». Ώρα Προσέλευσης: 20.00. Ώρα Έναρξης 21.30. Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης έρχεται με το εμβόλιο στο χέρι, μοιράζει δόσεις αντικόβιντ με θρομβώσεις κραυγάζοντας: «στο μετρό μου δεν κολλάει, στο εφετείο κολυμπάει» και παρουσιάζει τον επετειακό μονόλογο:«Ζήτω το Πένθος». Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπάντ!

Προηγούμενο άρθροΆνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθάρισαν τον δρόμο στην είσοδο της Ν.Ηρακλείτσας απο τα φέρτα υλικά- Video
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια απο την Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου για την επιδημιολογική κατάσταση στη Θάσο