Από το αρμόδιο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού Ναού-Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων του Δημοτικού Κοιμητηρίου Καβάλας ανακοινώνεται το Πρόγραμμα και οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωναϊοῦ COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, του εφετινού εορτασμού της επετείου μνήμης των Αγίων Θεοδώρων και των εκδηλώσεων μνήμης κατά το προσεχές Σάββατο 20 Μαρτίου.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
Σάββατο 20.03.2021,πρωΐ :
-ώρα 7-10 : ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
-ώρα 10 : Επιμνημόσυνη Δέηση (υπαιθρίως και εντός του προαυλίου του Κοιμητηρίου) για την ανάπαυση των ψυχών πάντων των κεκοιμημένων και ενταφιασθέντων στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας συμπολιτών και συμπολιτισσών μας.

Στις ιερές Ακολουθίες, οι οποίες θα τελεσθούν, σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά λιτότητος και απλότητος, και συμφώνως προς το ήθος και την παράδοση της Ορθοδόξου Ἐκκλησίας μας, θα προστή ο Σεβ. Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ.Στέφανος.

Τα ορισθέντα από την Ιερά Μητρόπολη όργανα διοικήσεως (επίτροποι) του Ιερού Ναού σε συνεργασία με τους αρμοδίους του Δήμου της Καβάλας θα έχουν την ευθύνη εφαρμογής και ακριβούς τηρήσεως όλων των θεσπισθέντων μέτρων (ασφαλείς αποστάσεις και χρήση προστατευτικής μάσκας), εντός του οριοθετημένου οικοπέδου του ιερού Κοιμητηριακού Ναού, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις που ισχύουν κατά της διαδόσεως της πανδημίας του νέου κορωναϊού.

Εκ του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
της Ιεράς Μητροπόλεως Φ.Ν.Θ.

Προηγούμενο άρθροΠοια καταστήματα θα ανοίξουν και πότε – Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης στην επιτροπή
Επόμενο άρθροΔωρεάν Μετακίνηση των Ηλικιωμένων άνω των 80 ετών που διαμένουν στην πόλη της Καβάλας και επιθυμούν να εμβολιαστούν