Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (13/2) στην αίθουσα ”Νικόλαος Μάρτης”, με θέμα ”Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική και νησιωτικοί χώροι – Διευρυμένοι περιφερειακοί διάλογοι ΕΣΠΑ 2021 -2027”.

Στην ημερίδα παρέστη και η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ μαζί της ήταν και υπάλληλοι από τη διαχειριστική υπηρεσία του υπουργείου. Επίσης, στην ημερίδα βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο αντιπεριφερερειάρχης Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωστής Σιμιτσής, ο δήμαρχος Καβάλας, Θ. Μουριάδης, ο δήμαρχος Θάσου Λ. Κυριακίδης, οι πρόεδροι των Οργανισμών Λιμένων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, καθώς και φορείς που σχετίζονται με τον παράκτιο χώρο και τα νησιά.

Μεταφορικό ισοδύναμο και ειδική μέριμνα για την επιμόρφωση επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου

”Θέλω να τονίσω ότι ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, που είχε ως σκοπό να κατατεθούν τα προβλήματα της Περιφέρειάς μας, προκειμένου να υπάρξει μια δρομολόγηση και ιεράρχησή τους από το συγκεκριμένο υπουργείο. Για την Π.Ε. Καβάλας, αυτό που έθιξα στη γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ήταν το θέμα που υπάρχει με το μεταφορικό ισοδύναμο με το νησί της Θάσου, το οποίο δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Το δεύτερο ήταν ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για επιμόρφωση των επαγγελματιών στον τουριστικό κλάδο, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις”, ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας της ημερίδας, ο αντιπεριφερειάρχης

Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Επιτακτική η ανάγκη για νέο λιμάνι στη Θάσο – Στο επίκεντρο και τα υδατοδρόμια

”Το τρίτο θέμα που έθεσα αφορούσε την αδειοδότηση των υδατοδρομίων. Πρέπει να υπάρξει ένα δίκτυο υδατοδρομίων. Η Καβάλα βρίσκεται σε καλή θέση, αλλά δυστυχώς για να λειτουργήσει στην πόλη μας ένα υδατοδρόμιο, πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχα σε Θεσσαλονίκη, Σαμοθράκη, Σποράδες καθώς και σε Λήμνο, Μυτιλήνη, για να είναι μια βιώσιμη σύνδεση. Το τέταρτο θέμα που έθεσα στην ημερίδα αφορούσε τη διάβρωση των ακτών λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Θάσου, αλλά και να υπάρξει ένα νέο λιμάνι στη Θάσο για την εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά. Πρέπει να πούμε ότι στην εποχή μας υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν όμως μελέτες ιδίως για λιμενικά έργα. Αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα που θέσαμε κι εύχομαι ο διάλογος που ξεκίνησε σήμερα να ολοκληρωθεί με επιτυχία”, υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

Προηγούμενο άρθροΜία ακόμη εξαιρετική αθλητική εκδήλωση στην Καβάλα με τον Σύλλογο Ταε Κβο Ντο
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία τώρα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας