Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γάκης μιλάει για μία δήλωση του κ Γρανά , ο οποίος είναι πρόεδρος της Εργοανάπτυξης ΑΕ και λέει πως θα κατατεθεί ένας νέος φάκελος για μια νέα επένδυση σε ότι αφορά τα Λουτρά των Ελευθερών.

Όπως αναφέρει «διάβασα την ανάρτηση του κ. Γρανά και από αυτά που κατάλαβα , πρόκειται για μια πρόωρη δήλωση». Όπως αναφέρει «περιμένουν ακόμα την έγκριση σχετικά με το επενδυτικό πλάνο από το Υπουργείο, περιμένουν να δούνε αν θα κατατεθεί προς την άνοιξη η αδειοδότηση της αρμόδιας Πολεοδομικής αρχής και αργότερα θα ακολουθήσει ένα στάδιο έγκρισης για την κατεδάφιση των κτιρίων και έγκρισης ως προς τα κτίρια που πρέπει να ανοικοδομηθούν, αν η Επιτροπή των νεωτέρων μνημείων να κτιστούν κτίρια στη περιοχή. Ουσιαστικά όλες οι εγκρίσεις που πρέπει να ληφθούν ώστε να ξεκινήσει μια επένδυση στην περιοχή δεν έχει εγκριθεί. Απλά ανακοινώνουνε ότι μελλοντικά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να λάβουν αυτές τις εγκρίσεις. Πιο πολύ πιστεύω πως κινείται στο πλαίσιο παλαιότερων δηλώσεων πριν από δύο χρόνια . Για μένα οι δηλώσεις αυτές περισσότερο κακό κάνουν , παρά καλό. Καλύτερα να ανακοινώσουμε κάτι εφ όσον έχει αρχίσει να υλοποιείται , παρά να προβαίνουμε σε δηλώσεις μελλοντικά. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι άμεσο και κάτι που θα δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι μια δήλωση για να παραμείνουμε στην επικαιρότητα και τίποτα περισσότερο».

Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Η σύμβαση που επεγράφη και τροποποιήθηκε ένα αγνοία όλων και αν ήταν σύμφωνες με τη διακήρυξη που είχαν κάνει, προέβλεπε ένα χρονικό ορίζοντα τεσσάρων χρόνων, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανοικοδόμησης από την ημέρα της υπογραφής. Αυτό το χρονικό όριο εξαντλείται το καλοκαίρι και θα πρέπει να δούνε τι θα κάνουν και με τον ανάδοχο. Δυστυχώς έχουμε περάσει σε μια περίοδο εντυπώσεων . Αυτό το διάστημα και το προηγούμενο, από την αλλαγή του Περιφερειάρχη και μετά, έχουμε επαναπαυθεί όλοι σε κάποιες δηλώσεις για να βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης και τίποτα περισσότερο. Και αυτό φαίνεται όσο περνάει ο καιρός, γιατί όσες εξαγγελίες έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, καμία από αυτές δεν έχει υλοποιηθεί . Επανέρχονται οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες εξαγγελίες για να βγουν στο προσκήνιο για να πούν ότι εργαζόμαστε για το καλό του τόπου. Όλο το διάστημα που ήμουν υπεύθυνος στον τομέα της υγείας και των επιχειρήσεων».

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ο κ. Γάκης σημείωσε ακολούθως ότι «δεν έκανα ποτέ εξαγγελίες για μελλοντικά πράγματα που σχεδιάζονται , γιατί γνωρίζω και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υπάρχουν , οπότε φρόντιζα να έχει ξεκινήσει κάτι πριν το κάνω. Αυτή η τακτική του επανερχόμαστε με τις ίδιες εξαγγελίες και υποσχέσεις, είναι καθαρά κινήσεις εντυπωσιασμού». Αναφερόμενος στην προσπάθεια να περάσουν μια εορταστική ατμόσφαιρα στον κόσμο με το πέταγμα των φαναριών απ το διοικητήριο το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Γάκης σχολίασε ότι «το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτό πληρώθηκε από την Αντιπεριφέρεια. Επειδή βλέπουμε διάφορες δράσεις της Αντιπεριφέρειας με την συγκεκριμένη ομάδα για την οποία κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα , νομίζω πως στην συγκυρία που περνάμε, κίνησε στο να μαζευτούν δέκα άνθρωποι στη ταράτσα ενός κτιρίου για να κάνουν ένα σόου, δεν προσφέρει κάτι στους κατοίκους της περιοχής ούτε στο εορταστικό κλίμα που πρέπει να δημιουργηθεί. Πιο καλή εντύπωση θα δημιουργούσε αν γινόταν ένας στολισμός σε κάποιο σημείο της πόλης. Πολύ πιο κακό βέβαια αν χρηματοδοτήθηκε κιόλας αυτή η κίνηση, που είναι και το ζητούμενο της υπόθεσης».

Μιλώντας για το αν θα κάνει ο κ Γάκης το εμβόλιο , τόνισε πως «για το καλό της υγείας μας θα πρέπει να ακούσουμε τους γιατρούς και να προβούμε στην ενέργεια αυτή για να προστατευτούμε και εμείς και να προστατέψουμε τους οικείους μας. Είναι μ ια υπόθεση που θα κρατήσει πολύ καιρό».

Προηγούμενο άρθροΑνασχηματισμός: “Φουντώνουν” ξανά τα σενάρια – Ποια ονόματα ακούγονται
Επόμενο άρθροΑπονομή υποτροφιών απο την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου ΦΝΘ Προκοπίου