Συνάντηση με το Δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Χρήστος Γάκης με επίκεντρο την αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου του Δήμου Νέστου, ένα από τα επόμενα έργα τα οποία έχει θέσει ως παρέμβαση άμεσης χρηματοδοτικής προτεραιότητας η Περιφέρεια.

Το έργο περιλαμβάνει δύο γεωτρήσεις και ένα δίκτυο μεταφοράς νερού, με το οποίο θα διοχετεύεται το ζεστό νερό σε μια καλλιεργήσιμη έκταση 14.000 στρεμμάτων. Παράλληλα, με τη χρήση του ζεστού νερού θα επιτυγχάνεται και η πρόωρη ωρίμανση των προϊόντων, με αποτέλεσμα να μπορούν να πουληθούν στην αγορά σε υψηλότερες τιμές.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ

Επίσης, θα μπορούν να καλλιεργηθούν νέες ποικιλίες οι οποίες δεν ευδοκιμούν με τις υπάρχουσες κλιματικές συνθήκες, κάτι που θα γίνει με τη χρήση του νερού από το Γεωθερμικό Πεδίο.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, ύψους 10 εκ. ευρώ το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ. Τους επόμενους μήνες θα ανοίξει μέτρο στο ΕΣΠΑ, ώστε να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο», σημειώνει ο Χρ. Γάκης.

Προηγούμενο άρθροΕπαφές του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Χρήστου Γάκη με την ΔΕΔΑ για το δίκτυο φυσικού αερίου με την Καβάλα
Επόμενο άρθροΓιάννης Προμούσας: Δεν ξέρω γιατί αυτή η εμμονή από κάποιους ανθρώπους