Ο Πρόεδρος του ΙΚΚΙΚ κ. Βύζικας Γιάννης, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη Θεόδωρο και συζήτησαν την επανενεργοποίηση, την οργάνωση, και τη λειτουργία του Δικτύου Επιστημόνων Καβαλιωτών, αποτελούμενου από επιστήμονες αναγνωρισμένου έργου, με καταγωγή από την Καβάλα και δράση εκτός Καβάλας.

Η πρώτη εκδήλωση του Δικτύου έγινε τον Αύγουστο του 2017 σε συνεργασία του ΙΚΚΙΚ και της τότε Δημάρχου κυρίας Δήμητρας Τσανάκα. Από τότε, λόγω της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκαν άλλες συναντήσεις των Καβαλιωτών επιστημόνων.

Ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, αναγνωρίζοντας τη σημασία και το πολύπλευρο όφελος που δύναται να προκύψει για το Δήμο μας από την αποτελεσματική λειτουργία του Δικτύου, επιθυμεί να δώσει συνέχεια στην προσπάθεια αυτή και να την ενθαρρύνει, ώστε αυτή να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μας.

Αποφασίστηκε οι κύριοι Κωνσταντίνος Λαλένης (καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιστημονικός σύμβουλος και μέλος του ΙΚΚΙΚ,), Μιχαηλίδης Γεώργιος (Διδάκτορας της Ecole Polytechnique του Παρισιού, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και μέλος του Διοικ. Συμβουλίου του ΙΚΚΙΚ) και Χατζησταμάτης Σταμάτης (Υποψήφιος Διδάκτορας, ιδρυτικό μέλος του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.) να αποτελέσουν την ομάδα που θα συντονίσει την επανενεργοποίηση, την οργάνωση και τη λειτουργία του Δικτύου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Αντωνιάδης: Το αυτονόητο γίνεται επιτέλους πράξη
Επόμενο άρθροΕμβολιασμός των αδέσποτων ζώων στο καταφύγιο του Κρυονερίου