Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, τέθηκαν επί τάπητος την Τετάρτη (11/12), στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο ‘’ΟΣΚΑΡ’’.

‘’Ήταν μία ευκαιρία για χίλιους και πλέον συναδέλφους, να βρεθούμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα που χρονίζουν. Πρέπει να πω ότι ούτε και αυτή η κυβέρνηση έχει τη θέληση να δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν και ταλανίζουν εδώ και πολύ καιρό την εκπαίδευση’’, τόνισε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.‘’Αν και με το ‘’καλημέρα’’ έγιναν μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών από την νέα κυβέρνηση, εντούτοις από εκεί και μετά οι προσλήψεις αυτές γίνονται με το σταγονόμετρο! Υπάρχουν ελλείψεις ακόμη και στο νομό μας, όχι όμως τόσες πολλές όσο σε άλλες περιοχές.Το γεγονός ότι έγιναν μαζικές προσλήψεις μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν και μόνιμοι διορισμοί. Το ζητάει αυτό άλλωστε η Ομοσπονδία μας εδώ και πολλά χρόνια. Συνάδελφοί μας έχουν βγει στη σύνταξη χωρίς να αντικατασταθούν.

Πιστεύω ότι είναι καλύτερη ευκαιρία από αύριο κιόλας να ξεκινήσει η συζήτηση για μόνιμους διορισμούς’’, υπογράμμισε ο Απόστολος Μουμτσάκης. Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν προβλήματα με τη θέρμανση στα σχολεία της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και του ∆ήμου, απάντησε:

‘’Όσον αφορά το θέμα της θέρμανσης στα σχολεία μας, προς το παρόν, δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτό διότι κάποιοι διευθυντές είχαν φροντίσει από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς να συμπληρώσουν τις δεξαμενές με πετρέλαιο, κάποιοι άλλοι το έκαναν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει στις σχολικές επιτροπές, όπου υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα οικονομικά και με την έλλειψη πόρων. Πιστεύω ότι σταδιακά θα λύνονται τα προβλήματα και θα κυλήσει ομαλά η χρονιά για εμάς. Για να γίνει όμως αυτό το συζήτησα και με τον δήμαρχο, χρειάζεται και μία γενναία επιχορήγηση από τον ∆ήμο’’.

Τέλος, ο Απόστολος Μουμτσάκης τόνισε ότι αυτή ήταν η τελευταία γενική συνέλευση για τον ίδιο, καθώς θα παραμείνει στη θέση του προέδρου μέχρι τις 31 ∆εκεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροΨηφίστηκε το νομοσχέδιο για παράταση της ρύθμισης για την 1η κατοικία
Επόμενο άρθροΆνεμος ανανέωσης πνέει στη My Office