enimerotiki-esperida-me-thema-to-1024x576

Οι κίνδυνοι που διατρέχουν πολίτες αλλά και επιχειρηματίες στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας με ομιλητές δύο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Οι ειδικοί αφού έκαναν μία εισαγωγή στις βασικές αρχές ασφαλείας που διέπουν το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα, εν συνεχεία αναφέρθηκαν σε διάφορες από τις χιλιάδες ηλεκτρονικές απάτες που γίνονται καθημερινά,  αλλά και πώς μπορούμε όλοι μας να προστατευτούμε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση, και στην Καβάλα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα απάτης με θύματα επιχειρήσεις του νομού «μέσω ενός εμαίλ τους κλείδωναν τα αρχεία και τους ανάγκαζαν να πληρώσουν χρήματα για να πάρουν τα αρχεία τους πίσω. Τελικά κάποιοι πλήρωσαν, αλλά δεν πήραν ποτέ τα αρχεία τους πίσω και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση δημάρχου με αντιπροσωπεία των AHEPANS
Επόμενο άρθροΔιήμερο εκδηλώσεων για το παιδικό βιβλίο στην Καβάλα -Video