Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιχείρηση εξόρυξης υδρογονανθράκων στον Πρίνο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Απριλίου τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του Γιώργου Αρβανιτίδη, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, της Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή Δράμας, του Δημήτρη Μάντζου, Διευθυντή Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής, επιστημονικών συνεργατών της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, του Ιορδάνη Χοροζίδη, του Παναγιώτη Μαμτσαδέλη και του Κωνσταντίνου Μησίνη, εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας και φυσικά του Μανώλη Κελαϊδάκη και του Χρήστου Πολυχρόνη, εκπροσώπων του Σωματείου εργαζομένων της KAVALA OIL A.E., «Το Βαρέλι».

Αρχικά, οι εκπρόσωποι του Σωματείου ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής για όσα συνέβησαν μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση της Energean Oil and Gas Α.Ε. μέσω δανεισμού, ύψους 100 εκ. Ευρώ, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημόσιου, για την εκ μέρους της εταιρείας πρόταση προς του εργαζομένους για εθελούσια έξοδο και την κατάθεση σχεδίου αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

Έπειτα, επαναλάβαμε την αυτονόητη και πάγια θέση μας πως η συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας εξόρυξης και η επέκτασή της είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική και την τοπική οικονομία αλλά και για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.

Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει με κάθε κόστος.

Ο σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε η εκ νέου επικοινωνία των εκπροσώπων του Σωματείου των εργαζομένων με τον Γιώργο Αρβανιτίδη, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με στόχο την ενδελεχή εξέταση του ζητήματος.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή ΤΕΕ-ΑΜ σε ΥΠΕΝ για διευκρινίσεις σχετικά με εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας σε κοινόχρηστους χώρους
Επόμενο άρθροΤο θέμα των υδρονομέων στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων απασχόλησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας