elexomeni

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε στο δημαρχείο η δημοτική επιτροπή κυκλοφορίας και προσβασιμότητας, όπου προεδρεύει ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης με παρόντα τα μέλη της επιτροπής Μακάριο Τσοκτουρίδη, Σμάραγδο Κρεμμύδα, Πέτρο Πετρόπουλο, Φωτεινή Κόγια, Ευαγγελία ΔρακονάκηΚορίνα Χιώτη – Πρασσά, Φίλιππο Φιλιππίδη, Σίμο Γιοβανάκη.

Υπόψη της επιτροπής τέθηκαν περισσότερα από τριάντα αιτήματα πολιτών, ενώ κάποιες προτάσεις – αιτήματα προέρχονταν από φορείς ή και δημοτικές υπηρεσίες. Η κυριότερη απόφαση που έλαβε η επιτροπή ήταν μια γνωμοδότηση αφού πρέπει να εγκριθεί και από το δημοτικό συμβούλιο και αφορά στην επέκταση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης σε τμήματα της οδού Ίωνος Δραγούμη.

Από τις συνολικά 39 αποφάσεις της επιτροπής οι κάτωθι είναι οι σημαντικότερες:

-Αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου αναφορικά με τη διάθεση τεσσάρων (4) παρόδιων θέσεων στάθμευσης αποκλειστικής χρήσης της Ιεράς Μητρόπολης επί της οδού Μητροπόλεως 1 (κάτωθι του κτιρίου ιδιοκτησίας της) για την εξυπηρέτηση του κοινού, τη φιλοξενία επισήμων και την πρόσβαση οχημάτων άμεσης επέμβασης. Η Επιτροπή εισηγείται κατά πλειοψηφία την εκπόνηση μελέτης για την παραχώρηση δύο (2) θέσεων στάθμευσης αποκλειστικής χρήσης των οχημάτων της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

-Αίτημα αναφορικά με την δημιουργία διάβασης πεζών επί της οδού Ομονοίας, στο ύψος της δεύτερης εισόδου της Πλατείας Ελευθερίας προς την οδό Δοϊράνης. Η Επιτροπή απορρίπτει ομόφωνα το αίτημα καθώς δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας για τη χωροθέτηση διάβασης στο εν λόγω σημείο.

-Αίτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας αναφορικά με την δημιουργία διαγράμμισης απαγόρευσης στάθμευσης επί της εισόδου της σχολικής μονάδας, στη συμβολή των οδών παρόδου Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ζαλόγγου, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης εκπαιδευομένης με αναπηρικό αμαξίδιο. Η Επιτροπή εγκρίνει ομόφωνα τη διαμόρφωση οριζόντιας σήμανσης και συγκεκριμένα τη χάραξη κίτρινης συνεχούς διαγράμμισης η οποία θα εκτείνεται σε μήκος 5,00 μέτρων και πλάτος 1,00 μέτρου, από την είσοδο του προαύλειου χώρου του σχολείου επί της Παρόδου Χρ. Σμύρνης και επί της οδού Ζαλόγγου, σύμφωνα με τη συνημμένη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

-Αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Ν. Καρβάλης αναφορικά με τη χάραξη διαγράμμισης διάβασης πεζών και την τοποθέτηση μειωτών ταχύτητας επί της οδού που διέρχεται μπροστά από τη σχολική μονάδα του Δημοτικού Σχολείου Ν. Καρβάλης. Η Επιτροπή εγκρίνει ομόφωνα τη δημιουργία δύο διαβάσεων αριστερά και δεξιά από την είσοδο του σχολείου ώστε να εξυπηρετούνται και οι δύο κατευθύνσεις κατά την προσέλευση και αναχώρηση των παιδιών καθώς και μια διάβαση επί της οδού Διδακτοπούλου με την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

-Αίτημα της Τράπεζας Ελλάδος αναφορικά με την έγκριση εισόδου οχημάτων ιδιοκτησίας και χρήσης του τραπεζικού καταστήματος εντός των πεζοδρόμων της Μ. Αλεξάνδρου και της Π. Μελά για την πρόσβαση σε νόμιμο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.Η Επιτροπή εγκρίνει ομόφωνα την άδεια εισόδου – εξόδου οχημάτων ιδιοκτησίας και χρήσης του Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, εντός του πεζοδρόμου της οδού Π. Μελά, προκειμένου για την πρόσβαση στον νόμιμο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης του καταστήματος. Η άδεια αφορά οχήματα και χορηγείται με την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των όρων και προϋποθέσεων που ορίζονται από τις διατάξεις Κανονισμού Χρήσης-Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων και ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασής τους.

-Εισήγηση του τμήματος Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας αναφορικά με τη θέσπιση συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης επί τμημάτων της οδού Ι. Δραγούμη. Η Επιτροπή εγκρίνει ομόφωνα να συμπεριληφθεί το δεξί τμήμα της οδού Ίωνος Δραγούμη από την Οδό Ομονοίας μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου , το δεξί τμήμα της οδού Ίωνος Δραγούμη από την Οδό Ομονοίας μέχρι την οδό Καράνου και το δεξί τμήμα της οδού Ρωμανού από οδό Δαγκλή έως οδό Κ. Τσολάκη, στις οδούς που συμπεριλήφθηκαν στο ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ επικαιροποιώντας την υπ΄αριθ. 800/2005 απόφαση του Δ.Σ. και αποτυπώθηκαν στην υπ΄αριθ. 826/2017 απόφαση του Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΟι πρώτες εικόνες από το σημείο της πτώσης του μη επανδρωμένου σκάφους του στρατού στη Ροδόπη – ΦΩΤΟ
Επόμενο άρθροΟι εναλλακτικές που εξετάζονται για τις συντάξεις – “Φρένο” Γιούνκερ στην αισιοδοξία της Αθήνας