%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων στις 8 Δεκεμβρίου 2016 διατρανώνει την αντίθεσή του  στα προωθούμενα μέτρα από τους δανειστές και την κυβέρνηση, που βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την ύφεση, εξοντώνουν την πραγματική οικονομία και οδηγούν στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, έμπορους, βιοτέχνες, και αυτοαπασχολούμενους και αποφάσισε τα κάτωθι:

Καλεί τα μέλη του, όσοι έχουν την δυνατότητα,  να συμμετέχουν στις τοπικές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στις 8 Δεκεμβρίου 2016  μαζί με του υπόλοιπους εργαζόμενους  του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζί με τους συνταξιούχους και τη νεολαία.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ:

Τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων
Την υπέρμετρη φορολογία του κλάδου μας
Το παρεμπόριο και την φοροδιαφυγή
Την «επιχειρηματική μετανάστευση» και την «καταναλωτική αιμορραγία» σε γειτονικές χώρες

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:

Την θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός «ακατάσχετου» επιχειρηματικού και ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριαμού»
«Πάγωμα»  ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΟΑΕΕ με αποποίηση ασφαλιστικού χρόνου και υποχρέωση απρόσκοπτης καταβολής των τρεχουσών εισφορών.
Επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς περιορισμούς, με ισχύ για όλο το 2017.
Αφορολόγητο όριο και για τους εμπόρους
Κυριακή αργία
ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ:

Τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί της Θάσου που είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Η Θάσος χρειάζεται την Καβάλα και η Καβάλα την Θάσο.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Ο πολιτικός κόσμος του τόπου και πρωτίστως η Κυβέρνηση:

Οφείλει πολλά στους Έλληνες πολίτες, που αδιαμαρτύρητα αποδέχθηκαν όλες τις συνέπειες της λαίλαπας της κρίσης, που δέχθηκαν να φτωχύνουν οι ίδιοι, που αναγκάστηκαν να πτωχεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για να μην πτωχεύσει και επίσημα η χώρα το 2010.
Οφείλει να επαναφέρει την ελληνική κοινωνία στην κανονικότητα.
Οφείλει να ανατάξει την οικονομία.
Οφείλει να συνθέσει τη πορεία για ένα σύγχρονο και άξιο κράτος, όχι κράτος – εργοδότη, αλλά κράτος – πάροχο δημόσιων υπηρεσιών στον πολίτη.
Οφείλει να δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας στο εξωτερικό και πολιτικής σταθερότητας στο εσωτερικό.
Οφείλει να σεβαστεί και να στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα.
Οφείλει να αναστρέψει το εσωτερικό κλίμα δυσφορίας και θυμού.
Οφείλει να διασφαλίσει ότι οι θυσίες μας οκτώ ετών και ο κόπος πολλών γενεών Ελλήνων δεν θα πάνε χαμένα.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η αντοχή της Μμε εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όρια της. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο με στόχο την στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και για την επίτευξη του σκοπού αυτού, καλούμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, με ουσιαστικό και διαφανή διάλογο να συνεννοηθούν με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου.

Με αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και αγώνες πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε σε κάθε δυσβάστακτο μέτρο που αποδυναμώνει την ύπαρξη και λειτουργία μας , να αξιοποιηθούν όλοι οι πόροι, όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, για την πρόοδο και την ευημερία του λαού μας .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο bazaar στην Καβάλα για το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Επόμενο άρθροΞεκινά το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» στο Δήμο Παγγαίου