lemonidis9-604x402

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης, ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή αυξημένους και αυστηρούς ελέγχους ώστε να αντιμετωπισθεί στην Καβάλα το γνωστό θερινό πρόβλημα του παραεμπορίου. Ο κ. Λεμονίδης αποφάνθηκε ότι οι υπεύθυνοι δεν κάνουν τίποτε, ενώ τα παράπονα των μελών του συλλόγου είναι πάρα πολλά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κάθε ημέρα χτυπά το τηλέφωνό του προκειμένου να τον ενημερώσουν για περιπτώσεις παραεμπορίου, που θίγουν επαγγελματίες της πόλης, του κέντρου και των συνοικιών. Χάνονται έσοδα του κράτους από το παραεμπόριο, επεσήμανε ο κ. Λεμονίδης, τονίζοντας με νόημα: «Να μην ισχυριστούν ότι δεν διαθέτουν προσωπικό για ελέγχους στο παραεμπόριο. Διότι προσωπικό για τη διεξαγωγή ελέγχων στο στεγασμένο εμπόριο υπάρχει».

Η κριτική του Βασίλη Λεμονίδη απευθύνονταν προς τη δημοτική αστυνομία, προς την ελληνική αστυνομία, προς το προσωπικό της εφορίας αλλά και στη διεύθυνση υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου «οι επιτήδειοι το έχουν παρακάνει αφού πόρτα – πόρτα και χωρίς απόδειξη πωλούν ακόμη και κράνη μοτοσυκλετών ή και αλυσοπρίονια».

Οι δηλώσεις του Βασίλη Λεμονίδη επεκτάθηκαν και στην καταναλωτική κίνηση στην αγορά τώρα που αρχίζει η τουριστική κίνηση. Για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και ειδικότερα κατά τις εργάσιμες ώρες της Παρασκευής και του Σαββάτου ο κ. Λεμονίδης έκανε λόγω για αυξημένη κίνηση στην αγορά, οφειλόμενη στον τουρισμό. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα η κίνηση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μειωμένη. Οι Τούρκοι τουρίστες ήρθαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Καβάλα, ωστόσο στην πλειοψηφία τους επισκέφθηκαν τα καταστήματα εστίασης.

Σχετικά με την αναμενόμενη τουριστική κίνηση ο κ. Λεμονίδης δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Όπως πέρσι έτσι και φέτος περισσότερους τουρίστες περιμένουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Εύχομαι να μη συμβεί κάτι άλλο ώστε να χαλάσει η αναμενόμενη εικόνα κι εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Προηγούμενο άρθροΔεν έκανε τίποτα για την Καλαμίτσα η δήμαρχος όπως δηλώνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μ.Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΚλειστό το ρεύμα της Εγνατίας Οδού προς Θεσ/νίκη στο ύψος του Αγίου Σίλα μέχρι το Παληο