tsanaka247-604x404

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο, για να προβληθεί η εκδήλωση που γίνεται το απόγευμα της Παρασκευής στο Μουσείο Καπνού, που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας, η Δημωφέλεια και το Ινστιτούτο κοινωνικών κινημάτων και ιστορίας καπνού. Η εκδήλωση γίνεται προς τιμή του πανελλήνιου συνδέσμου βιομηχανιών, μεταποίησης και εταιριών εμπορίας καπνού, επειδή ο Σύνδεσμος προσέφερε στο μουσείο καπνού, το αρχείο της Καπνεμπορικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν η δήμαρχος Δ. Τσανάκα, ο Γ. Βύζικας ως εκπρόσωπος του Ινστιτούτου κοινωνικών κινημάτων και ιστορίας καπνού και η αντιδήμαρχος πολιτισμού Κ. Χιώτη Πρασσά. Η δήμαρχος παρουσίασε τους παρευρισκόμενους στη συνέντευξη τύπου φοιτητές, που εντελώς συμπτωματικά της παρουσίασαν χθες, λίγο πριν τη συνέντευξη τύπου, εργασία τους με θέμα το καπνό. Τους προέτρεψε μάλιστα να συνεργαστούν με τον Γ. Βύζικα καθώς όπως είπε θα τους δώσει στοιχεία που θα τους εξασφαλίσουν συνέχιση της έρευνας τους.

Το θέμα του καπνού είναι πολύ σημαντικό για την Καβάλα. Είναι η ιστορία της πόλης, είπε η κα δήμαρχος, που περιέγραψε τη λειτουργία της καπνεργασίας και της εμπορίας του καπνού στην Καβάλα προηγούμενων δεκαετιών.

Η κα Πρασσά ανακοίνωσε την εκδήλωση στις 7.00 το απόγευμα της Παρασκευής, στο μουσείο Καπνού. Χαρακτήρισε μεγάλης αξίας το αρχείο της Καπνεμπορικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που θα είναι σύντομα διαθέσιμο για το κοινό κι ερευνητές. «Χωρίς το Γ. Βύζικα δε θα είχαμε μουσείο καπνού», είπε η κα δήμαρχος λίγο πριν πάρει το λόγο ο Γ. Βύζικας. Ζήτησε ν΄ αυξηθούν οι δωρητές στο μουσείο, το οποίο χαρακτήρισε μοναδικό θεματικό μουσείο για δύο λόγους, για το αρχείο που διαθέτει και για την ιστορία της Καβάλας στον τομέα του καπνού.

Προηγούμενο άρθροΣύνοδος Κορυφής – Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές – Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 40χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για κλοπή χρημάτων από οικία στην Καβάλα