Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών, η διαδικτυακή ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» «Κατάθεση Γραφής on line» διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο: «ΔΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ».

Δέκα ιστορίες γυναικών που παλεύουν για την αγάπη και τον σεβασμό, από τα μέλη της διαδικτυακής ομάδας, θα αποτελέσουν την αφορμή για σχολιασμό από την κοινωνιολόγο Μαρία Κάλφα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2021 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Μεγάλης Λέσχης».

Λίγα λόγια για την διαδικτυακή ομάδα «Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας Κατάθεση Γραφής on line»…

Ήταν Νοέμβριος του 2020 όταν με το δεύτερο κύμα κορονοϊού κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη του υποχρεωτικού εγκλεισμού για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, όπως όλες οι βιβλιοθήκες της χώρας, προσαρμοσμένη στα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, διέκοψε προσωρινά τις διά ζώσης συναντήσεις των Λεσχών Ανάγνωσης.

Ωστόσο το μεράκι των μελών και η ανάγκη για επαφή και επικοινωνία διοχετεύτηκε μέσα από τη δημιουργία μιας διαδικτυακής ομάδας όπου τα μέλη της θα μπορούσαν να εκφραστούν δημιουργικά γράφοντας. Η ομάδα αριθμεί σήμερα περίπου 177 μέλη και επέλεξε να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με δέκα ιστορίες που έχουν ως ηρωίδες γυναίκες που παλεύουν για το αυτονόητο. Την αγάπη και τον σεβασμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα Υγειονομικά Πρωτόκολλα (η χρήση μάσκας απαραίτητη).

Προηγούμενο άρθροΠρόταση μαθητών προς τον Δήμαρχο Καβάλας για ονομασία οδού Καπνεργάτριας
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Καβάλας