%ce%ba%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1

Το Επιμελητήριο Καβάλας, διοργάνωσε σήμερα ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Κόκκινα δάνεια ελευθέρων επαγγελματιών-επιχειρήσεων και χρέη νοικοκυριών» με απόλυτη επιτυχία καθώς η συμμετοχή των επιχειρηματιών ήταν μεγάλη.. .  Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης ήταν θετικά. Ομιλητής  ήταν ο κ. Μαστοράκης Γιώργος  Διευθυντής της  Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Η συμμετοχή των επαγγελματιών ήταν εντυπωσιακή παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τόσο νωρίς το πρωί.

Ο κ. Μαστοράκης στις δηλώσεις του τόνισε πως  το όλο εγχείρημα έρχεται να συμπληρώσει το θεσμικό πλαίσιο της υπερχρέωσης καθώς μέχρι σήμερα υπάρχει ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο της υπερχρέωσης όταν μέχρι σήμερα είχαμε ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο  στήριξης με τα θεσμικά πλαίσια καθώς υπάρχει ο αναθεωρημένος νόμος Κατσέλη και Σταθάκη που παρέχει  απτές λύσεις στα φυσικά  πρόσωπα τα οποία συμβουλεύονται το κοινό. «Υπήρχε ένα καινό σε σχέση με τις επιχειρήσεις  σε σχέση με αυτούς που έχουν την πτωχευτική ικανότητα και αυτό το κενό σε σχέση με όλα τα χρέη των επιχειρήσεων  θα καλύψει αυτό το πλαίσιο το, οποίο καλύπτουν ολιστικά τα θέματα της υπερχρέωσης καθώς ο κάθε  υπερχρεωμένος  έχει την δυνατότητα μ ε βάση το νέο οριστικό πολιτικό πλαίσιο να επιλύσει τα προβλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.  Από την Βουλή το θέμα   αναμένεται  να εισέλθει την επόμενη εβδομάδα  και η διαδικασία αναμένεται να είναι σύντομη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα διευκρίνισε πως  η όλη διαδικασία είναι μία τροχοδρόμηση της διαπραγμάτευσης των οφειλετών με τους πιστωτές του, κάτι το οποίο είναι πολύ απαραίτητο στην ελληνική πραγματικότητα γιατί οι οφειλέτες  δεν ανταποκρίνονται στο σύνολο των πιστωτών..

Τέλος ανέφερε ότι το Νομοσχέδιο δίνει την δυνατότητα σε όλους τους οφειλέτες μέσα σε 86 ημέρες μίνιμουμ  να κερδίσει την εμπιστοσύνης της καμαριέρας  και να επιστρέψει στην βιωσιμότητα.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Ερωτηθείς τι γίνεται με το ίδρυμα για το Ειδικό παιδί, την «Αγία Μαρίνα»  απάντησε ότι εφόσον το Ίδρυμα έχει την δυνατότητα του πτωχευτικού Νόμου να την επικαλεστεί, σαφώς και μπορεί να  ενταχτεί στον σχετικό νόμο.. Διευκρίνισε δε πως το νέο νομοσχέδιο προβλέπει  και για αυτούς που δεν έχουν την πτωχευτική ικανότητα, τουλάχιστον με το Δημόσιο και με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, να υπάρξει διμερής λύση με τις διαδικασίες του νόμου.

Από πλευράς του ο βουλευτής κ. Εμμανουηλίδης τόνισε πως πλέον αλλάζουν τερέν καθώς μέχρι σήμερα οι μάχες δινόταν  με τους θεσμούς ενώ τώρα ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία να μεταφερθεί  το πεδίο της πολιτικής στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας. Καταληκτικά ανέφερε ότι πλέον υπάρχει χώρος για αναπτυξιακή προοπτική.

Από πλευράς του Επιμελητηρίου ο Αντιπρόεδρος του κ. Δέμπας τόνισε πως το θέμα των κόκκινων δανείων αποτελεί «μία καυτή πατάτα καθώς όλοι τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να δώσουν  μία λύση..  Εκτίμησε δε πως μέσα από ένα ανάλογο θεσμικό πλαίσιο οι επιχειρήσεις μπορούν να βρουν λύση και να σωθούν στο θέμα των κόκκινων δανείων.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο ορθοπεδικής στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΠροχωρούν οι διαδικασίες στην προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση των εξοπλισμών επί υπουργίας Παπαντωνίου