%cf%80%ce%b1%cf%80%cf%80%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%82

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενέκρινε την σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το έργο της ύδρευσης και άρδευσης των Φιλίππων με την συγχρηματοδότηση του από τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ. Δηλώσεις έκανε ο κ. Θέμης Καλπακίδης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ που ήταν παρών την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν λόγω των θεμάτων που υπήρχαν, τράβηξε πολύ ώρα και το θέμα μας συζητήθηκε πάρα πολύ αργά. Ήταν ένα ξεκίνημα μιας σύμβασης σχετικά με αυτό το έργο της ύδρευσης- άρδευσης που ανακοίνωσε ο κ. Σταθάκης στην περιοχή μας. Θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο και θα υπάρχει και μία χρηματοδότηση από τον ΤΑΡ στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπου ουσιαστικά εγκρίθηκε αυτή η πρόταση από το υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Γι’ αυτόν το λόγο ήμασταν εμείς την Πέμπτη, γιατί υπήρχε δέσμευση από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα δεχθούν καμία συγχρηματοδότηση από τον ΤΑΡ και ουσιαστικά αυτό που μας ανησυχούσε εμάς είναι μήπως αυτή η σύμβαση συνδέεται με την όδευση του αγωγού. Από ‘κει και πέρα, υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο και μένει να δούμε και στην πορεία ότι ισχύει αυτό. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από κάποιους και το ζήτημα είναι ότι τελικά αν ισχύει αυτό ή δεν ισχύει. Ισχύουν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου απ’ ό,τι μας είπαν χθες (σ.σ. προχθές), δεν αλλάζει κάτι και επιμένουμε στην αλλαγή της όδευσης. Από ‘κει και πέρα, αυτό που θα μπορούσε να πει κάποιος είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος ρητός όρος που να λέει ότι για να γίνει αυτό το έργο θα πρέπει να περάσει αναγκαστικά ο αγωγός από εκεί, όπως έχει σχεδιαστεί, και περιμένουμε να δούμε αν τελικά ισχύει αυτό. Πάντως, τέτοιος όρος δεν υπήρχε μέσα. Εμείς, βέβαια, όπου βλέπουμε τη λέξη ΤΑΡ ανησυχούμε και γι’ αυτόν το λόγο ήμασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Προηγούμενο άρθροΑντίθετος με τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Καβάλας, Γιώργος Τσακίρης
Επόμενο άρθροΜαρία Φραντζεσκάκη: Είμαστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των εγγραφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς