Εγκαινίασαν λτην Τετάρτη (2 Μαρτίου) το παράρτημα Ζυγού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Το βιβλίο πρέπει να πάει παντού, κι αυτή είναι η πολιτική της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της διοίκησης του Δήμου», δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας.

Απευθυνόμενος στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού, που ήταν οι πρώτοι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης, τόνισε ότι «το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος σας που δίνει γνώσεις, ώστε να μην γινόμαστε έρμαια εκμετάλλευσης».

Γνωστοποίησε, δε, ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην ίδρυση Βιβλιοθήκης στις Κρηνίδες, όπως και σε άλλες Κοινότητες.

«Μεγαλώνουμε το αναγνωστικό κοινό στους κατοίκους των χωριών, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην Βιβλιοθήκη της πόλης», είπε η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Κατερίνα Κουμανίδου, και πρότεινε τη διοργάνωση εκδήλωσης στον Ζυγό την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, πρόταση που έκανε αποδεκτή ο κ. Μουριάδης.

Τέλος, η τοπική σύμβουλος Βασιλική Πουλοπούλου (αντικαθιστούσε τον πρόεδρο της Κοινότητας, Ντέμη Κοτσακίδη), χαρακτήρισε «κόσμημα» την Βιβλιοθήκη και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την ίδρυση και τη λειτουργία της.

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα του Ζυγού και διαθέτει 2.000 τόμους βιβλίων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Στα εγκαίνια, εκτός των προαναφερόμενων, παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αντώνης Λαζαρίδης.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννη Στουρνάρα
Επόμενο άρθροΟ δικηγορος Απόστολος Μαλαμίδης ειδικός συνεργάτης του Αλέξη Πολίτη