%ce%ba%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85

Το ΕΚΑΒ  με ανακοίνωση συνεχάρη το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Καβάλας για την έγκαιρη επέμβαση του στο τραγικό τροχαίο με τους μετανάστες στην Εγνατία Οδό στην  Καβάλα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Τσιτσιλικάκης Κώστας σχολίασε πως η δουλειά τους είναι να επεμβαίνουν μόνον σε έκτακτα περιστατικά.

Αρχικά ανέφερε  ότι «Εμείς ως εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας δεχόμαστε με ικανοποίηση τα συγχαρητήρια της κεντρικής διοίκησης από τη μια και από την άλλη τα αντιμετωπίζουμε με ένα μειδίασμα γιατί ουσιαστικά η ίδια η διοίκηση που πριν από έξι μήνες μας ήθελε να μας πάει στα δικαστήρια γιατί εμείς φωνάζαμε ότι το ΕΚΑΒ είναι μόνο για τα επείγοντα περιστατικά, σήμερα έτσι απλά θέλει να μας επιβραβεύσει για αυτά που λέγαμε.

Διότι αποδεικνύεται πραγματικά ότι το ΕΚΑΒ είναι μόνο για τα επείγοντα περιστατικά, κάτι που το αναγράφει μέσα στην ανακοίνωση της η κεντρική διοίκηση και μας αναφέρει τα έκτακτα περιστατικά του ΕΚΑΒ.

Από την άλλη πρέπει να τονισθεί ότι εμείς δεν είναι η πρώτη φορά που μπλεκόμαστε σε ατύχημα τροχαίο με μετανάστες, και άλλες φορές είχαμε ευτυχή κατάληξη, άλλοτε δυσάρεστες εξελίξεις, όπως αυτή την τελευταία.

Για αυτό και λέμε ότι το ΕΚΑΒ είναι για τα επείγοντα περιστατικά».

ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΩΝ

Πρόσθεσε δε σε ότι αφορά τον χρόνο που χρειάστηκαν για να παρέμβουν στο θλιβερό δυστύχημα ότι  «Και για να πούμε κάτι για τους χρόνους  – γιατί πίσω από μια ανακοίνωση κρύβονται και άλλα πράγματα  – θα πω ότι βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος ασθενοφόρο τόσο γρήγορα, μια και το συμβάν έγινε από Ξάνθη προς Θεσσαλονίκη και το ασθενοφόρο μας αν ξεκινούσε από τον Άγιο Λουκά δεν θα προλάβαινε.

Το ασθενοφόρο βρέθηκε τόσο γρήγορα στον τόπο του συμβάντος λιγάκι συμπτωματικά. Διότι είχε δοθεί κλήση στο συγκεκριμένο ασθενοφόρο λίγο νωρίτερα να πάει στην Χρυσούπολη να παραλάβει ασθενή για να κάνει αιμοκάθαρση, δηλαδή δευτερογενή μεταφορά όπως λέμε εμείς.

 

Ευτυχώς το ασθενοφόρο μας δεν τον είχε παραλάβει και όλα αυτά γίνονται γιατί απλά δεν είχε ασθενοφόρο το Κ.Υ. Χρυσούπολης. Αν δεν είχαμε ελλείψεις σε οχήματα θα μπορούσε για αυτό το περιστατικό να συνδράμει το ίδιο το Κ.Υ. Χρυσούπολης μια και θα ήταν πιο κοντά!

Φαντασθείτε να μην υπήρχε το περιστατικό στην Χρυσούπολη και εμείς να μην είχαμε ξεκινήσει! Θα κάναμε πολύ περισσότερο χρόνο να φτάσουμε στον τόπο του τροχαίου.

Από την άλλη αν είχαμε πάρει αυτόν τον ασθενή για να τον πάμε να κάνει αιμοκάθαρση – προγραμματισμένο περιστατικό  – τι θα γινόταν αν ερχόταν το επείγον; Θα άφηναν στο δρόμο τον ασθενή; Ήταν και θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν πήραμε τον ασθενή και φτάσαμε άμεσα στο τροχαίο.

Γι αυτό εμείς σε κάθε περίπτωση το βροντοφωνάζουμε και λέμε ότι το ΕΚΑΒ πρέπει να είναι μόνο στα επείγοντα ώστε να ανταποκρίνεται όπως η διοίκηση λέει και ο κανονισμός του αναφέρει στις διακομιδές σε πρώτο βαθμό.

Ας βρει το νοσοκομείο τρόπο μια και προσωπικό πήρε να κάνει αυτό τις δευτερογενείς διακομιδές.

Εμείς να μπορούμε πάντα να ανταποκρινόμαστε και χωρίς να είναι θέμα τύχης ή ατυχίας. Η Χρυσούπολη δεν μπορεί να καλύψει σε 24ωρη βάση τις ανάγκες αφού δεν έχει κόσμο. Προσπαθούμε εμείς από την Καβάλα να δώσουμε κάποιες λύσεις, όπως λύσει θέλει να δώσει και κάθε άλλος φορέας που εμπλέκεται – τουλάχιστον έτσι μας λεν – αλλά λύση δεν έρχεται.

Εμείς δεν θεωρούμε μόνιμες λύσεις αλλά μπαλώματα για την περιοχή τα όσα μας προτείνουν.

Εμείς μάλιστα καταθέσαμε προτάσεις για να βρεθεί λύση, μαθαίνουμε ότι είναι ανάγκη να βρεθεί λύση και η εντολή έχει δοθεί άνωθεν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  κ. Πολάκη  και εμείς περιμένουμε.

Θέλουμε να αφήσουμε τις δευτερογενείς διακομιδές και εμείς να πάμε στην Χρυσούπολη για να καλύψουμε τα επείγοντα.

Δεν αμφισβητούμε την ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης απλά καθημερινώς αντιμετωπίζουμε επείγοντα περιστατικά και κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είμαστε για συγχαρητήρια καθημερινώς. Δεν περιαυτολογώ αλλά όποιος είναι δίπλα μας ξέρει τι προσφέρουμε».

Προηγούμενο άρθρο«Αν και περίσσια η εργασία, κάνουμε το καλύτερο δυνατό στον τομέα της καθαριότητας» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Α.Τσουρουκίδης
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το AirSea Show 2018