syn-800x445

Με  τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές, μεταξύ αυτών και οι 3 του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έγινε δεκτή από τον υπουργό οι δημοτικές εκλογές να γίνουν τον Μάιο του 2019. Η δήμαρχος Καβάλας κ.  Τσανάκα εξέφρασε την δυσφορία της για το όλο γεγονός.

«Η τροπολογία που κατεβάζουν οι βουλευτές σημαίνει ότι ένα νομοσχέδιο το οποίο το επεξεργάζονται δύο χρόνια περίπου, φοβούνται πάρα πολύ ότι δεν θα γίνει, γιατί αν προηγηθούν οι βουλευτικές εκλογές των δημοτικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ανοικτά και καθαρά ότι το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει θα είναι το σύστημα με την απλή αναλογική! Γι αυτό και περνούν πρώτες τις δημοτικές εκλογές για να μπορέσουν να τις κάνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.Αυτός είναι ο λόγος πιστεύω και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάτι που το επεξεργάζονται τόσο – και φαίνεται ότι με βάση τα τελευταία νέα που έχουν είναι ότι σίγουρα χάνουν τις εκλογές και προσπαθούν να περάσουν πρώτα την απλή αναλογική για να μπορέσουν να αφήσουν παρακαταθήκη στο ελληνικό δημόσιο και μετά να τραβάμε εμείς τα μαλλιά μας για να μπορέσουμε να διοικήσουμε στην συνέχεια» σχολίασε η κ. Τσανάκα.

ΔΟΛΟΣ;

Σε ερώτηση προς την ίδια αν υπάρχει δόλος τελικά με αυτή την απόφαση, η ίδια σχολίασε  ότι «Προσωπικά φοβάμαι πάρα πολύ ότι θα έχουμε τελικά το τριπλό εκλογικό και στο τέλος θα γίνει ένα τρελό τουρλουμπούκι! Το απόλυτο κομφούζιο θα γίνει. Σκεφτείτε τι θα σημάνει αυτό για τους ψηφοφόρους. Θα πηγαίνουν όλοι μαζί και θα γυρνά από κάλπη σε κάλπη προκειμένου να ψηφήσουν. Και αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα σε πόσες εβδομάδες θα βγάλει αποτέλεσμα τελικά το υπουργείο Εσωτερικών. Ο απόλυτος χαμός! Πολύ το φοβάμαι…. Εν πάσει περιπτώσει, αφού θέλουν απλή αναλογική, απλή αναλογική θα έχουν. Απλά είναι κρίμα για τον τόπο μας γιατί δυστυχώς τα σημάδια θα κατέβουν από την ίδια τη Βουλή. Βλέπει κανείς μέσα στη Βουλή να υπάρχει συνεννόηση; Βλέπει κανείς μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια να υπάρχει συνεννόηση; Εδώ γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!!! Με τα νέα δεδομένα πλέον, λένε ότι θα είναι αναγκαστική η συμμετοχή της αντιπολίτευσης. Εμείς όλοι που έχουμε πολύ κοντά στην περιοχή ένα απτό παράδειγμα και μιλάω για το Δήμο Δοξάτου, ο άνθρωπος τόσα χρόνια παιδεύεται χωρίς να μπορεί ούτε προϋπολογισμούς να περάσει, ούτε τίποτε! Και τώρα που πηγαίνει ξανά για εκλογές το μόνο που θα έχει να παρουσιάσει θα είναι μια γκρίνια για το νερό της Καβάλας. Αυτά είναι τα παράπλευρα! Είναι το μοναδικό θέμα της ατζέντας».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Η ίδια τόνισε ότι «εμείς έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε από καιρό, χωρίς να ανακοινώνουμε μέχρι στιγμής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της παράταξης μας θα είναι να βρει κανείς 40% γυναίκες!!

 

Είναι πάρα πολύ δύσκολο μια και αυτή η ποσόστωση είναι τεράστια. Εύκολα δεν μπορούν σε ορισμένες ηλικίες  να πλαισιώσουν ψηφοδέλτια! Γιατί δεν πας μόνο και μόνο για να βάλεις ένα όνομα! Πας για να βγεις. Εν πάσει περιπτώσει θα πάμε πιο δυναμικά για να μπορέσουμε να δούμε τι θα γίνει. Και βέβαια αλλάζουμε πράγματα. Μέχρι στιγμής ξέραμε ότι έχουμε εμπρός μας 14 μήνες, τώρα έμειναν λιγότερες ημέρες. Άρα πρέπει να παρατήσουμε τις δουλειές του Δήμου και να πάμε σε εκλογές και σε προετοιμασία. Σαφώς και ξεκινάει τώρα η προεκλογική περίοδος.  Εξάλλου το φοβόμουν όλο αυτό το νέο σκηνικό. Και όπως είπαμε μακάρι να είναι το πιο καλό σενάριο αυτό και να μην γίνουν κα οι βουλευτικές εκλογές μαζί. Φανταστείτε σε πόσες κάλπες θα πρέπει να ψηφίζουν μαζί οι Έλληνες. Δεν είναι εύκολο πράγμα όλο αυτό!»

Η ΔΙΚΗ

Η ίδια σχολίασε και για τη δίκη των 8 η οποία αναβλήθηκε ότι παρέστη στο Δικαστήριο έχοντας ήδη ολοκληρώσει την παρουσία της στην ΚΕΔΕ.  Αναφορικά με την απόφαση του ΣΤΕ βάσει της οποίας εκτιμούν πολλοί ότι θα έρθει η ώρα του αγώνα στα χωράφια η ίδια σχολίασε. «Ένα θεσμικό όργανο δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Οι θεσμοί οφείλουν να υπακούν τους νόμους. Αλλά οι ελεύθεροι πολίτες είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που θέλουν».

Προηγούμενο άρθρο«Ποιος ο σχεδιασμός του Δήμου Καβάλας για τον τουρισμό της πόλης;» αναρωτιέται με δόση κριτικής ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μ.Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΔιαπραγματεύσεις του ΤΕΙ ΑΜΘ και με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης