Από την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με το Σουηδικό Σπίτι Καβάλας και το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με την Σουηδή μπαρόκ βιολονίστα Rebecka Karlsson στην Αίθουσα Συναυλιών Γιάννη Α. Παπαϊωάννου. Το σεμινάριο θα έχει ως επίκεντρο το ρεπερτόριο των εποχών Μπαρόκ και Κλασικισμού ενώ θα συμμετέχουν σπουδαστές του Ωδείου ως ενεργά μέλη και ακροατές από το ευρύ κοινό. Την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία των σπουδαστών του σεμιναρίου ενώ θα συμμετέχει σε αυτή και η RebeckaKarlsson.

Η Rebecka Karlsson σπούδασε βιολί με την Anna Lindal και μπαρόκ βιολί με την Ann Wallström στο Royal College of Music της Στοκχόλμης στη Σουηδία. Με το πρόγραμμα Erasmus σπούδασε βιολί στο Conservatorio di Musica G. B. Martini στη Μπολόνια της Ιταλίας, στην τάξη του μαέστρου Carlo Ricci και κατόπιν πραγματοποίησε μεταπτυχιακό στο μπαρόκ βιολί, στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Trossingen στη Γερμανία, στην τάξη του Anton Steck. Παράλληλα συμμετείχε σε masterclass με τον Stefano Montanari και την Rachel Podger.

Συνεργάζεται με τη Hofkapelle München και το Hassler Consort και παίζει τακτικά στην ορχήστρα του Drottningholm Theatre, στη Nordic Chamber Orchestra, στο ensemble Göteborg Baroque, στο ensemble Karlsson Baroque, και έχει ιδρύσει μαζί με τη βιολίστρια Karin Ahnlund και την τσελίστρια Mirjam Pfeiffer το ensemble Freedom, Baroque and Sisterhood. Η Rebecka καλείται συχνά από σύνολα και ορχήστρες να ερμηνεύσει ως σολίστ αλλά και ως εξάρχουσα.

Προηγούμενο άρθροΈναρξη λειτουργίας Τηλεφωνικού Κέντρου Υποστήριξης
για συμβούλους του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών
Επόμενο άρθροΣυνάντηση με τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος