ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / WOMEN ACT: «Πίσω από τη Βιτρίνα» βρίσκεται η μητέρα, η σύζυγος, η κόρη, η αδερφή σου

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών. Δεν είναι τόσο μια ημέρα γιορτής, όσο μια ημέρα απόδοσης τιμής, αφού σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα.

Με αφορμή την Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, ο Δήμος Καβάλας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Καβάλας διοργανώνουν τη δράση με τίτλο «Πίσω από τη βιτρίνα». Η δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Καβάλας, με την υποστήριξη της Women Act.

Όσοι καταστηματάρχες το επιθυμούν, από τις 8 Μαρτίου έως το τέλος του μήνα θα φιλοξενήσουν στη βιτρίνα τους μαζί με τα προϊόντα τους μηνύματα υπέρ των γυναικών και των δικαιωμάτων τους. Τα μηνύματα θα επιμεληθούν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών είναι η υπηρεσία του Δήμου που εδώ και εννιά περίπου χρόνια υποστηρίζει τη γυναίκα, δίνοντάς της το χέρι στην πορεία προς μια καλύτερη ζωή. Το επιστημονικό του προσωπικό (κοινωνιολόγος, κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος και νομική σύμβουλος) παρέχει ολιστική και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε θέματα κακοποίησης και κοινωνικών διακρίσεων. Από την έναρξη της λειτουργίας τον Ιούνιο του 2013 μέχρι σήμερα έχουν βρει καταφύγιο και υποστήριξη περίπου χίλιες γυναίκες.

Φέτος το Μάρτιο ας παρακινήσουμε το κοινό της πόλης μας να κοιτάξει «Πίσω από τη βιτρίνα»! Να δει δηλαδή τόσο τα μηνύματα που θα υπάρχουν στις βιτρίνες, όσο και πίσω από την εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας. Να εκτιμά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και να της συμπεριφέρεται με αγάπη και σεβασμό, όπως αξίζει σε κάθε γυναίκα και σε κάθε άνθρωπο.

Πληροφορίες:
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9 (ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ)
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2513500440, 2513500441, 2513500442, 2513500443

Σελίδα στο facebook: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν rapid tests στην Ελευθερούπολη
Επόμενο άρθροΑναστολή τμημάτων βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού