tei-800x445

Το 3ο Διεθνές Πρόγραμμα Εντατικής Λογιστικής του AFECA (Οργανισμού για τη Λογιστική και Ελεγκτική Τυποποίηση στην Ευρώπη), πραγματοποιείται από σήμερα  έως την 1η Ιουλίου στο ΤΕΙ ΑΜΘ στην Καβάλα.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε χθες στις 9.00 το πρωί στο Φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στο ΤΕΙ ΑΜΘ.

Ο οργανισμός AFECA ιδρύθηκε το 1993. Το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών της Αγγλίας και Ουαλίας (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) ήταν από τους ιδρυτές μαζί με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Λογιστών (FEE). Από τότε το AFECA έχει μεγαλώσει και έχει φθάσει σήμερα να έχει 14 μέλη από αντίστοιχες χώρες. Το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΤΕΙ ΑΜΘ)  συμμετέχει στο AFECA από το 1999 και είναι το μοναδικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε αυτόν το διεθνή οργανισμό.

Ο ΣΚΟΠΟΣ

O σκοπός του AFECA είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους λογιστές του μέλλοντος, να τους προμηθεύσει με τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να γνωρίσουν το αντικείμενο των σπουδών τους μέσα από την ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή ολοκλήρωση (διεθνοποίηση λογιστικών συστημάτων), ανταλλάσσοντας εμπειρίες και παρακολουθώντας από κοντά τις σύγχρονες εξελίξεις Λογιστικής και Ελεγκτικής. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την άμεση επαφή και συνεργασία διδασκόντων και φοιτητών. Στην Καβάλα οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο AFECA (70 φοιτητές και 30 καθηγητές) θα συνεργασθούν πάνω σε μελέτες περιπτώσεων από τη Λογιστική, την Ελεγκτική, την Ανάλυση Χρηματοοικονομικών και την Βιώσιμη Λογιστική σε διάφορα workshops για μία ολόκληρη εβδομάδα. Υπεύθυνος AFECA-ILPA για το ΤΕΙ ΑΜΘ είναι ο καθηγητής Λογιστικής κ. Αθανάσιος Μανδήλας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας κ. Θανάσης Μητρόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως η λογιστική και ελεγκτική είναι σημαντικοί κανονισμοί στους κανόνες του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «είναι ένα συνέδριο σε Λογιστική και Ελεγκτική. Το τμήμα που έχουμε εμείς εδώ στο ΤΕΙ Καβάλας το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής εξειδικεύεται πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Μάλιστα έχει και ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε αυτήν την κατεύθυνση. είναι νομίζω ένα πολύ σημαντικό συνέδριο. Ο κυριότερος λόγος είναι ο εξής. Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχει ένας μετασχηματισμός στην οικονομική ζωή των πολιτών και η Λογιστική και Ελεγκτική είναι σημαντική. Γιατί επιτυχημένες επιχειρήσεις χρειάζονται ένα καλό κανονιστικό πλαίσιο. Και ασχέτως με τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν ή τα ελαττώματα που έχει το ένα από το άλλο, οι κανονισμοί είναι αυτοί που βοηθούν τον υγιή ανταγωνισμό. Επομένως θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουμε ποιοι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Εν πάση περιπτώσει τέτοιου είδους συνέδρια  διαμορφώνουν σωστούς κανόνες του παιχνιδιού. Έχουν έρθει επιστήμονες και καθηγητές από διάφορες χώρες, είναι δηλαδή διεθνές, αλλά έχουν έρθει και φοιτητές οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο συνέδριο και θα κάνουν την εντατική εκπαίδευση που πρέπει να κάνουν. Άρα θεωρώ ότι είναι μια από τις μεγάλες επιτυχίες που έχει το ίδρυμά μας γύρω από αυτά τα ζητήματα. Σε αυτόν τον Οργανισμό το ΤΕΙ Καβάλας είναι το μοναδικό Ίδρυμα όλης της χώρας που ανήκει. Είναι ένας σημαντικός οργανισμός, έχει έδρα τη Γαλλία, έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και σημαντικότητες οι οποίες αφορούν κυρίως την επιστήμη της Λογιστικής και της Ελεγκτικής».

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση: Η συμφωνία στο Eurogroup δεν… έπεισε! Μπροστά η ΝΔ με 18 μονάδες
Επόμενο άρθροΚρίσιμη συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ μετά την συνάντηση με Τσίπρα