tei709-604x398

Άλλαξαν οριστικά όπως φαίνεται, τα δεδομένα για τη συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ. Η συμφωνία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το ΤΕΙ Σερρών είναι παγωμένη. Όπως φαίνεται πρόκειται για πρωτοβουλία του υπουργείου που με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνει και θα συνεχίσει να το κάνει, τη συνένωση των προαναφερόμενων ιδρυμάτων και με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση στην πόλη των Σερρών, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συζήτησαν την μεταξύ τους συνένωση. Όλα δείχνουν να αρχίζουν από την αρχή ενώ τα προβλήματα που ανακύπτουν και δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί, σχετίζονται με τη διοίκηση του μεγάλου Πανεπιστημίου που θα δημιουργηθεί.

Δεδομένου του πλεονεκτήματος που θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη, αφού στη συνένωση θα συμμετέχει και το ΤΕΙ της συμπρωτεύουσας, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα ΤΕΙ ΑΜΘ και Σερρών να γίνουν παραρτήματα της Θεσσαλονίκης. Το δυσάρεστο είναι ότι η προηγούμενη συμφωνία αντιμετωπίζεται από το υπουργείο ως μη υπάρχουσα. Το υπουργείο πιέζει για μία νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης, τα ΤΕΙ ΑΜΘ και Σερρών δεν τη θέλουν, ωστόσο εισέρχονται στη διαδικασία ίσως για να αναδείξουν τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ ΑΜΘ είναι πολύ προσεκτικοί στα λόγια τους, αποφεύγουν οποιαδήποτε σχόλια και δηλώσεις και κάνουν γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι ενώ υπάρχει μια πολύ θετική συμφωνία για το ΤΕΙ ΑΜΘ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το ΤΕΙ Σερρών, ωστόσο στην πραγματικότητα η συμφωνία ακυρώνεται. Δρομολογείται μια εξ αρχής νέα διαπραγμάτευση το αποτέλεσμα της οποίας οποιοδήποτε κι αν προκύψει, ουδέποτε θα είναι τόσο θετικό όσο εκείνο της ακυρωμένης συμφωνίας.

Προηγούμενο άρθροΔυσφορία της δημάρχου Καβάλας Δ. Τσανάκα για την τροπολογία των δημοτικών εκλογών
Επόμενο άρθροΑκόμη ενα νέο περιστατικό πνιγμού στην Καλαμίτσα Καβάλας