%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%b1-645x362

Στις 31 Μαϊου ημέρα Τετάρτη και ώρα 5 το απόγευμα σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, οι φορείς και οι πολίτες θα βρεθούν στον χώρο όπου ορίζεται να κατασκευαστούν τα νέα διόδια στην Παράκαμψη της Άσπρης Άμμου Καβάλας. Η διαμαρτυρία αναμένεται να είναι ήπια και δεν θα διαρκέσει πάνω από 30 λεπτά , σε περίπτωση όμως που το Πανκαβαλιώτικο αίτημα που ψήφησε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο και οι φορείς το απόγευμα της Παρασκευής δεν ικανοποιηθεί τότε οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.
Παράλληλα μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου τόνισε πως «Νέα διόδια θα υπάρξουν σε όλο το μήκος της Εγνατίας ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το αναλογικό σύστημα χρέωσης» επίσης δήλωσε πως «Δυστυχώς τα διόδια αποτελούν όρο για να κλείσει η συμφωνία” το παρόν έδωσε και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης οποίος δήλωσε πως από την μεριά τους θα ενημερώσουν τα αρμόδια υπουργεία. . Αξίζει να σημειωθεί εξίσου ότι και ο Υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος βρέθηκε στην Καβάλα για ευρεία σύσκεψη με τοπικούς και αγροτικούς φορείς τόνισε πως η οποιαδήποτε αλλαγή της απόφασης δημιουργίας των διοδίων πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολη από πλευράς Κυβέρνησης.

Την αγανάκτηση τους για την δημιουργία των διοδίων εξέφρασαν και οι φορείς της πόλης , μεταξύ άλλων το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας , του Επιμελητηρίου Καβάλας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου ΑΜ, ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων ν. Καβάλας,ο πρόεδρος του ΟΕΒΕ, ΟΛΚ, πρ. συλλόγου ιδιοκτητών φορτηγών, και ο αντιπρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Καβάλας , και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο ψήφισμα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

 

Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με ΚΥΑ που υπογράφηκε το 2014 από την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ προβλέφθηκε η κατασκευή 13 διοδίων στην Εγνατία Οδό κι ότι αυτά από τότε ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, κάνοντας απαγορευτικές τις μετακινήσεις για τα λαϊκά στρώματα.

Πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο όλες σχεδόν οι παρατάξεις πλην Λ.Σ., μαζί με βουλευτές, δημάρχους κ.α. συναποφάσισαν την επιβολή διοδίων και στην Περιφέρεια. Συνεπώς η αντίδραση που εμφανίζεται από τις ίδιες δυνάμεις σε επίπεδο Δήμου Καβάλας είναι υποκριτική και δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι Κυβερνήσεις, μαζί και η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και η ΕΕ για την φοροληστία του Λαού για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων. Είναι πάγια η τακτική όλων τους, που από την μια να φορολογούν το λαό και από την άλλη όταν κατασκευάζουν δρόμους να τον βάζουν να τους ξαναπληρώνει από την αρχή διπλά και τριπλά. Είναι η πολιτική του χαρατσώματος του λαού και της υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και ο νέος σταθμός διοδίων που στήνεται στη παράκαμψη της Καβάλας και μάλιστα στην περιοχή του λεγόμενου αισθητικού δάσους.

Σήμερα, με τα τέσσερα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, την ανεργία στο 25%, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την πείνα να μεγαλώνει, ο λαός και οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν πρέπει να αποδεχτούν κανένα νέο χαράτσι όπως αυτό των διοδίων, ούτε τα διόδια  τα ίδια.

Για να ανατραπεί αυτή η πολιτική χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και συμμαχία των εργαζομένων με τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και στα χωριά κατά των κομμάτων και την εξουσία των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Αποδέσμευση από ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία και δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των οδικών αξόνων της χώρας μας.

Ο λαός μας έχει δικαίωμα να κινείται σε δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους γιατί τους έχει πληρώσει και συνεχίζει να τους πληρώνει με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και τους τεράστιους φόρους στα καύσιμα.

Καλούμε τον λαό της Καβάλας, με τη δράση του να πει ένα μεγάλο όχι στα νέα διόδια.

Να απαιτήσουμε να καταργηθούν τα υπάρχοντα.

Να ενώσουμε τις φωνές και τη διεκδίκηση μας με τον αγώνα που διεξάγουν και οι κάτοικοι άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΚαβάλα | Απόφαση δημοπράτησης του έργου των διοδίων στην παράκαμψη
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Παρίση “Αριστοτέλης και Αλέξανδρος συνάντηση δύο μεγαλοφυών”