Για ακόμη μια φορά συνεχίζεται η ίδια τακτική στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Όπως και τότε με το δάνειο στην ΔΕΥΑΚ, η μείζονα αντιπολίτευση προσπαθεί να ρίξει τον Δήμο στα βράχια με μοναδικό σκοπό να παρουσιάσει την διοίκηση Μουριάδη ως αναποτελεσματική.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμε στην π. δήμαρχο Τσανάκα ότι η δική της παράταξης, πέρσι την ίδια εποχή, ψήφισε την αύξηση στα δημοτικά τέλη ως απαραίτητη για την βιωσιμότητα του δήμου. Τι άλλαξε από πέρσι μέχρι σήμερα;

Η παράταξη του Παπαδόπουλου στην προηγούμενη συζήτηση (12/11) για τα δημοτικά τέλη δεν ψήφισε υπέρ της πρότασης της διοίκησης; Γιατί έγινε αυτή η κωλοτούμπα;

Από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα εκ των δύο εισηγήσεων στήριξα την πρόταση εκείνη, η οποία θεώρησα ότι είναι βιώσιμη αλλά και παρέχει γενναία μείωση των ανταποδοτικών τελών.
Από την άλλη, μελετώντας την πρόταση της αντιπολίτευσης την θεώρησα παρακινδυνευμένη διότι την δεδομένη στιγμή, εν καιρώ πανδημίας και μη γνωρίζοντας πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, δεν μπορούμε να βασιστούμε στην αύξηση εσοδών που φέρνει η αναμόρφωση των τετραγωνικών στους δήμους.

Αυτού του τύπου η αντιπολίτευση όχι μόνο δεν είναι εποικοδομητική αλλά είναι και επικίνδυνη για τον δήμο Καβάλας. Το μόνο που κατάφερε σήμερα είναι να τινάξει στον αέρα τα ανταποδοτικά τέλη του δήμου Καβάλας. Πλέον θα πάρει πολλούς μήνες για να λυθεί το ζήτημα και μέχρι τότε οι δημότες θα πληρώνουν τα ακριβά τέλη από την περσινή απόφαση που στήριξε τότε η μείζονα αντιπολίτευση.

Είναι ξεκάθαρο πως τέτοιοι τυχοδιωκτισμοί επιτάσσουν πρώτιστος τα μικροπολιτικά συμφέροντα συγκεκριμένων συντεχνιών παρά το καλό του κοινωνικού συνόλου που δοκιμάζεται εν καιρώ πανδημίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Προηγούμενο άρθροΤέστ για τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Υ Πρίνου σήμερα Πέμπτη 31/12
Επόμενο άρθροΠαραμονή Πρωτοχρονιάς: Tι ώρα θα κλείσουν τα σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια