Πριν από δύο μέρες απόστειλαμε δελτίο τύπου σχετικά με τους αποτυχημένους χειρισμούς της δημάρχου Καβάλας για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες της πόλης μας, καλώντας τον δήμο να λειτουργήσει τον δρόμο μπροστά από το παλιό νοσοκομείο ως διπλής κυκλοφορίας και έτσι να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Τελικά η δήμαρχος μετά από πέντε μήνες φέρνει πρόταση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου που κάνει αυτό που ακριβώς ζητήσαμε εμείς με καθυστέρηση ουσιαστικά πέντε μηνών. Αυτό αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τον συνδυασμό μας που ακόμη δεν μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο και οι πιέσεις που ασκεί με την δραστηριότητα του φαίνεται να επηρεάζει καταστάσεις. Φανταστείτε με το νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο που κανένας δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία η μόνη προοπτική σύγκλησης είναι η υιοθέτηση των θέσεων μας καθιστώντας μας ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Καβάλα.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου και ρεπορτάζ της τηλεόρασης:

Καμία λύση για την πεσμένη γέφυρα ενόψει Πάσχα και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Έχουνε περάσει πάνω πέντε μήνες (9/11/2018) από την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια αποκατάστασης της. Όλους αυτούς τους μήνες οι διερχόμενοι οδηγοί ταλαιπωρούνται με προβληματικές εκτροπές της κινήσεις σε στενές δρόμους που θα οδηγήσουν πολύ σύντομα σε κυκλοφοριακό χάος λόγω της εισόδου ξένων τουριστών στην Καβάλα ενόψει Πάσχα και της έναρξης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Ο δήμος θα έπρεπε από την αρχή να κηρύξει το έργο έκτακτης ανάγκης (όπως τα καιρικά φαινόμενα) και να προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες και τις εργασίες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την άμεση αποκατάσταση λειτουργίας του έργου. Αντίθετα βλέπουμε την δήμαρχο Καβάλας να αναλώνεται μόνο σε επικοινωνιακούς χειρισμούς χωρίς ουσιαστικά να δίνεται καμία λύση στο καθημερινό αυτό πρόβλημα.

Ένας τέτοιος χειρισμός ήταν και η πρόταση για την εγκατάσταση γέφυρας τύπου Belley από τον στρατό στο τμήμα της πεσμένης γέφυρας. Από την αρχή ήταν γνωστό ότι για να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια είτε του στρατού είτε άλλης τεχνικής υπηρεσίας απαιτείται τουλάχιστον η ύπαρξη στατικής μελέτης η οποία σύμφωνα με τον τοπικό τύπο θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση με δύο χρόνια. Εξαρχής το εγχείρημα δεν είχε καμία ελπίδα πραγματοποίησης αλλά χρησιμοποιήθηκε ως βαλβίδα πολιτικής εκτόνωσης του προβλήματος με σκοπό την αξιοποίηση του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση ο δημότης Καβάλας αναζητεί μια άμεση λύση και όχι ευχολόγια σχετικά με την επισκευή της γέφυρας μετά από τρία και τέσσερα πλέον χρόνια. Η μοναδική και άμεση λύση είναι να λειτουργήσει ο δρόμος μπροστά από το παλιό νοσοκομείο ως διπλής κυκλοφορίας.

Προηγούμενο άρθροΤο λιμεναρχείο Καβάλας με ανακοίνωσή του προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους έως 7 μποφόρ
Επόμενο άρθροΚαταδίωξη και ανατροπή αυτοκινήτου που κουβαλούσε λαθρομετανάστες στο Διδυμότειχο– Τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο