Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.), τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στο ανατολικότερο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Σταδιακά θα πέσει η θερμοκρασία, η οποία θα γίνει αισθητή ακόμη περισσότερο την Τετάρτη (27/1).

Ενδέχεται στις ημιορεινές περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων να έχουμε χιονόπτωση ήπιας έντασης, ενώ δεν αποκλείεται τα ίδια φαινόμενα να φτάσουν και στα πεδινά του Δήμου Καβάλας.

⚠️ Συστήνεται στους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
⛓ Σε κάθε περίπτωση υποχρέωση όλων είναι να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες (ή τα ειδικά πανιά) και να δύνανται να τα τοποθετήσουν εάν αυτό απαιτηθεί.

☎️ Για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας (γραφείο κίνησης οχημάτων), καλώντας στο 2513 500 380 – 381.

Δημος Νέστου:

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ..

Συγκεκριμένα έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης 26-01-2021 με περαιτέρω επιδείνωση από τις βραδινές ώρες με πιθανότητα ?️χιονοπτώσεων ακόμη και στα πεδινά σε συνδυασμό με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Επικαιροποίηση του Εκτάκτου Δελτίου Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ μαζί με χάρτες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link http://bit.ly/2YhO1CB

➡️Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
➡️Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
➡️Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.
?Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

?Πλημμυρικά φαινόμενα https://bit.ly/2FpWn5k
?️⛈️Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους https://bit.ly/3lCdFLR
⚡☔Έντονα καιρικά φαινόμενα https://bit.ly/34RCaxI
?️Χιονοπτώσεις https://bit.ly/2NraZox

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr . Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr .

Προηγούμενο άρθροΧωρίς νερό η παραλία Ορφανίου- Μηχάνημα της Περιφέρειας ΑΜΘ προκάλεσε καταλάθος βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: 1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Θάσο και 4 στη Καβάλα