ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας μαζί με τους τέσσερις Δήμαρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου και τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου της περιοχής μας, έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 24 Αυγούστου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης και οι Δήμαρχοι Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης και Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, παρουσία της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασίας Αντωνίου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνου Κλειτσιώτη και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας, Βαγγέλη Καμπουρίδη, προκειμένου να απευθυνθούν στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Καβάλας.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ (Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας): “Να εμβολιαστείτε προκειμένου να προστατεύσετε αρχικά τη ζωή σας, αλλά και τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάτε. Έτσι θα σώσουμε τον πολιτισμό μας και την ανθρωπιά μας”.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ (Δήμαρχος Καβάλας): “Ο Δήμος Καβάλας θα τηρήσει πιστά τα υγειονομικά μέτρα. Δεν θα μπαίνει κανείς μέσα στο Δημαρχείο αν δεν δείχνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αν δεν έχει νοσήσει, όπως αναφέρει η εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους του Δήμου Καβάλας. Θα πρέπει και αυτοί να εμβολιαστούν. Μια υπάλληλος του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” έχει τεθεί ήδη σε αναστολή. Αυτό θα γίνει και με τους υπόλοιπους υπαλλήλους που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, όταν επιστρέψουν από την άδεια τους”.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Δήμαρχος Παγγαίου): “Αυτή την περίοδο έχει σκύψει όλη η επιστήμη πάνω στο πρόβλημα που λέγεται πανδημία. θεωρώ ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι τέτοια που μας επιτρέπει να συνηγορήσουμε στη χορήγηση του”.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (Δήμαρχος Νέστου): “Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός εάν θα επιλέξει να εμβολιαστεί ή όχι. Είναι όμως και ευθύνη της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν κάποια μέτρα για να προστατεύσουν τους υπόλοιπους πολίτες”.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (Δήμαρχος Θάσου): “Το εμβόλιο είναι το ισχυρότερο όπλο που έχουμε κατά της πανδημίας. Είναι μάταιο να θέλουμε να πολεμήσουμε κάτι και παράλληλα να μη θέλουμε να αξιοποιήσουμε το όπλο αυτό”.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας): “Αν τυχόν βρεθεί ένας γιατρός να καταγγέλεται από συμπολίτη μας ότι δεν εμβολιάστηκε ή ότι προτρέπει τους πολίτες να μην εμβολιαστούν, θα τεθεί υπό πειθαρχική δίωξη. Είμαστε αδέκαστοι μπροστά σε τέτοιες στάσεις και αν μας το επιτρέψει η κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση θα προβούμε και σε ελέγχους”.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ (Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας): “θα ήθελα να απευθυνθώ σ’ αυτούς που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο. Τα εμβόλια είναι ασφαλέστατα. Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία φάρμακο με τόσες εκτεταμένες δοκιμές. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι”.

ΝΤΙΝΟΣ ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ (Διοικητής Νοσοκομείου Καβάλας): “Σήμερα στο Νοσοκομείο Καβάλας υπάρχουν σαράντα τρεις (43) ασθενείς, από τους οποίους οι τριάντα εννέα (39) είναι σε απλές κλίνες και τέσσερις (4) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όλοι, εκτός από δύο που έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση, είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μέχρι στιγμής είτε από φόβο, είτε από μη σωστή ενημέρωση, δεν έχουν εμβολιαστεί”.

Προηγούμενο άρθροΑπεργούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Επόμενο άρθροΠατέρας στη Ξάνθη παρέσυρε και σκότωσε τον γιο του σε χωράφι – Η ατυχία που του στοίχισε τη ζωή