Μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Δήμου Καβάλας έχει ξεκινήσει από πλευράς της Οικονομικής Επιτροπής όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας.

Ο κ. Προμούσας ανέφερε ότι “Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και της συνέργειας με τους επιχειρηματίες της πόλης μας, ξεκίνησε μια σειρά επαφών με επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται άμεσα με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας σε συνέχεια του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, και μετά την επιτυχημένη αναδιοργάνωση του τμήματος ΤΑΠ και την άψογη συνεργασία με το σύλλογο Συμβολαιογράφων, προέβη στις 8 Φεβρουαρίου σε συνάντηση με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Καβάλας, Δημήτρη Καρατσιόρα, Μαρία Καλογιώργη και Γιώργο Ρουσόπουλο, με σκοπό να τους παρουσιάσει το σχεδιασμό για την υλοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής και αυτόματης εκκαθάρισης των δηλώσεων τελών ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων.

Είναι μια συγκεκριμένη προσπάθεια αναβάθμισης των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας. Όλο αυτό απαιτεί συνέργεια εξ ου και οι συναντήσεις μας”.

ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑΠ

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, παρουσίασαν στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, τον σχεδιασμό της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία αναμένεται να δοθεί σε παραγωγική λειτουργία το επόμενο δίμηνο και συμφωνήθηκε από κοινού να παρουσιαστούν οι δυνατότητες της πλατφόρμας αυτής σε όλους τους λογιστές πριν την παραγωγική έναρξη λειτουργίας της.

“Κάναμε την αρχή με το αρχείο Τελών και ΤΑΠ εκεί που μετά την αποχώρηση προσωπικού είχαμε τεράστιο θέμα. Έγινε όμως μια πολύ καλή δουλειά και από τους υπαλλήλους μας αλλά και από την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών και έτσι αυτή την στιγμή έχει αποτυπωθεί τοπογραφικά και ψηφιακά όλος ο Δήμος Καβάλας με όλα τα οικοδομικά τετράγωνα, τις ζώνες και με τους συντελεστές ώστε αυτή την στιγμή να είναι μια δυνατότητα άμεσης έκδοσης βεβαιώσεων των τελών και του ΤΑΠ” εξήγησε ενώ σημείωσε ότι και στον χώρο της εστίασης θα έχουμε αλλαγές με το Τέλος Παρεπιδημούντων το οποίο πλέον θα πληρώνεται στην πλατφόρμα, ηλεκτρονικά δηλαδή ενώ ακόμη και σε περίπτωση καθυστερήσεων θα μπαίνουν αυτόματα και οι τόκοι.

ΕΥΚΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Και πρόσθεσε πως «Οι δημότες θα βλέπουν οφειλές και θα πληρώνουν εύκολα. Όλο αυτό βέβαια έχει ένα πολύ μεγάλο όφελος για το Δήμο Καβάλας γιατί μειώνει τις εργατοώρες. Αυξάνει την εισπραξιμότητα και βέβαια έτσι εξυπηρετούμε τον πολίτη». Παρόμοια συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου και με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνη Μιτζάλη και Φώτη Πούλο, όπου και συζητήθηκαν οι διαδικασίες απλοποίησης έκδοσης διοικητικών πράξεων για την επωφέλεια των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχικής λειτουργίας τους.

Οι εκπρόσωποι των δύο κλάδων ενημερώθηκαν και για τον σχεδιασμό ενός ηλεκτρονικού συστήματος online ενημέρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων και δημοτών, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για την ύπαρξη τυχόν οφειλών τους προς το Δήμο, παράλληλα με τη δυνατότητα να προχωρούν άμεσα στην πληρωμή τους μέσα από ένα ασφαλές και εύχρηστο τραπεζικό περιβάλλον.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

“ Όλα τα παραπάνω, εντάσσονται σε ένα στοχευμένο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη συνολική ψηφιακή αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας ταυτόχρονα με την παροχή πληθώρας ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Θα συνεχίσουμε τις επαφές και τις ενημερώσεις μας ενώ θα έχουμε και καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη” τόνισε καταληκτικά και είπε μάλιστα ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και με τις πληρωμές στις λαϊκές αγορές αλλά και με τα κοιμητήρια. Αυτό θα γίνει και με το κολυμβητήριο, και με τους συλλόγους.

“Σιγά σιγά πάμε βήματα εμπρός μας ενώ σε 2 μήνες περίπου θα δούμε εξέλιξη με το τέλος παρεπιδημούντων” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 45χρονου στις Ελευθερές-video
Επόμενο άρθροΑνησυχούν τους γιατρούς της Καβάλας οι σταθερά μεγάλοι αριθμοί σε ΜΕΘ covid και θανάτους