Φαιδρό χαρακτήρισε το δημοσίευμα για την παράδοση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της Καβάλας σε εταιρεία λογισμικού από τη Θεσσαλονίκη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας. Όπως σημείωσε όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν έχω διαβάσει το δημοσίευμα, αντιλαμβάνομαι όμως από πού προέρχεται. Νομίζω ότι όλο αυτό έχει καταντήσει, πλέον, φαιδρό. Δεν ξέρω γιατί αυτή η εμμονή από κάποιους ανθρώπους. Προφανώς εξυπηρετούν κάποιους κύκλους που τους βάζουν να λένε αυτά που σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν.

Όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει απολύτως νόμιμα. Από τον Οκτώβριο έχει γίνει απ’ ευθείας ανάθεση σε εταιρεία για να βελτιώσουμε τα ψηφιακά και τις εφαρμογές μας. Δόθηκαν οι απαραίτητες άδειες, έγιναν όλα όσα προβλέπονται από το νόμο και προχωράμε κανονικά. Δεν ξέρω γιατί επανέρχονται, προφανώς δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και δεν θέλουν να μείνουν στην ουσία, στην σκοπιμότητα και τα οφέλη που θα έχουμε με αυτήν την κίνηση και στην ανταποδοτικότητα που έχουμε για το όφελος του δημότη και η οποία θα φαίνονται συνεχώς από ‘δω και πέρα. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο πλέον στο τμήμα τελών όπου έγιναν οι αλλαγές. Τα βάλαμε σε μία σειρά, έχουμε τοπογραφική αποτύπωση του Δήμου Καβάλας, να έχουμε σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές και να μπορούμε να αποτυπώνουμε σωστά τα ακίνητα. Καταφέραμε να χρεώσουμε το ποσό του 1,5 εκ ευρώ που θα το χάναμε αν δεν κάναμε αυτά που κάναμε. Μιλάμε για οφειλές από το 2017. Κι εδώ είναι το αστείο. Δεν ασχολούνται με αυτά τα οφέλη, αλλά με την ανάθεση στην εταιρεία. Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν κάποιοι άνθρωποι. Όταν δουν τα οφέλη αυτά, στο τέλος θα μας πουν ότι αργήσαμε κιόλας».

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι «δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. Προχωρούμε και θα συνεχίσουμε αυτές τις αλλαγές. Από την πρώτη στιγμή μίλησα για ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου Καβάλας, για ηλεκτρονικές συναλλαγές, ηλεκτρονικές πληρωμές, πράγματα που θα τα δούμε σιγά- σιγά. Αν κάποιοι θέλουν μπουν σε τέτοιες μεθόδους πολιτικής αντιπαράθεσης ας μείνουν εκεί. Για όλα έχουν γίνει ό,τι προβλέπεται. Είπα στον δημοτικό σύμβουλο κ. Μάκη Παπαδόπουλο, διότι από ‘κει ξεκινάει όλο αυτό, αν θέλει να πάει στον εισαγγελέα. Αλλά εδώ και 2,5 μήνες ασχολείται μόνο με αυτό και μόνο σε συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης βγαίνει και τα λέει. Το κωμικό είναι ότι δεν στέκεται στην ουσία από αυτές τις αλλαγές. Αν θέλει να μείνει στη δεκαετία του ’80 ας μείνει εκεί. Εγώ είμαι άνθρωπος που κοιτάει μπροστά».

Προηγούμενο άρθροΕπεκτείνεται η αξιοποίηση για το Γεωθερμικό Πεδίο Νέστου
Επόμενο άρθροΤην προσοχή των πολιτών στη μετάλλαξη Ομικρον εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας