Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους παράκτιους αλιείς της Π.Ε. Καβάλας, ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες για την ενίσχυση των κλάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πληρωμή της κρατικής ενίσχυσης μείζονος σημασίας προς τους παράκτιους αλιείς.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 11.293.857,03 ευρώ και η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος της παράκτιας αλιείας λαμβάνει οποιαδήποτε ενίσχυση, ενδεικτικό της ευαισθησίας με την οποία προσεγγίζει τα ζητήματα του κλάδου η Κυβέρνηση και ο Υπουργός κ. Βορίδης προσωπικά.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ο Υπουργός αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για κάθε παραγωγική ομάδα του πρωτογενούς τομέα. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και προσπαθούμε με τέτοιες αποφάσεις να κρατήσουμε όρθια την επαγγελματική αλιεία σε μια κρίσιμη για όλες τις παραγωγικές μονάδες περίοδο…»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: “Παγωμάρα”! Ακόμα 40 νεκροί στη χώρα μας σε λιγότερο από 24 ώρες
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται ο καθαρισμός απο την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Καβαλας στο δασάκι των Πεντακοσίων