Τους καταστηματάρχες της Καβάλας που παρουσίασαν τις τρεις καλύτερα στολισμένες βιτρίνες στην πόλη την περίοδο των Χριστουγέννων, βράβευσαν την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο Πρόεδρος της “Δημωφέλεια”, Παναγιώτης Αγγελίδης, απονέμοντας τους ισάριθμα χρηματικά έπαθλα.

Στην εκδήλωση βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, παρέστησαν και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, Απόστολος Μουμτσάκης (Δήμος Καβάλας), Μαρία Καραμπουρνιώτη (Επιμελητήριο Καβάλας) και Ηλίας Χάιτας (Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας).

Ο κ. Μουριάδης, αφού συνεχάρη τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που απέσπασαν τα τρία χρηματικά έπαθλα, τόνισε πως “τόσο ο Δήμος, όσο και οι άνθρωποι της αγοράς μπήκαν από νωρίς στη διαδικασία να βελτιώσουν το κλίμα στην αγορά, στολίζοντας διαφορά σημεία της πόλης και τις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων” και πρόσθεσε ότι “μέσα από αυτή την προσπάθεια άλλαξε σε σημαντικό βαθμό και η διάθεση των καταναλωτών”.

Ο Πρόεδρος της Δημωφέλεια, Παναγιώτης Αγγελίδης, υπογράμμισε πως “μπορεί η πανδημική κρίση να πάγωσε αρκετές ιδέες για στολισμένες βιτρίνες, να συνέβαλε στην ματαίωση εορταστικών εκδηλώσεων, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την τοπική αγορά. Άλλωστε, η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. Και οι στολισμένες βιτρίνες σίγουρα ανεβάζουν την διάθεσή μας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής” συμπλήρωσε ο κ. Αγγελίδης “ήταν να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους επαγγελματίες και στους εμπόρους της πόλης για το στόλισμα των καταστημάτων τους, συμβάλλοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και η θετική ανταπόκριση δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε ο Διαγωνισμός να καθιερωθεί ως θεσμός”.

Η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μαρία Καραμπουρνιώτη, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι “έγινε σημαντική προσπάθεια από τους καταστηματάρχες της πόλης να αλλάξει η εικόνα των βιτρινών στην Καβάλα, παρά τις δύσκολες συνθήκες” και ευχήθηκε “να απαλλαγούμε σύντομα από τις αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού”.

Στο ίδιο κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Ηλίας Χάιτας, επισημαίμοντας παράλληλα ότι “η όμορφη εικόνα που είχαν πολλά καταστήματα και οι εκδηλώσεις της προηγούμενης περιόδου, τόνωσαν την ψυχολογία του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών”.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι οι έξης:

1️⃣ Βιβλιοχαρτοπωλείο “ΖΑΠΩΝΗΣ – Χαρτί και Μολύβι” του κ. Παναγιώτη Ζαπώνη

  • Χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ
    2️⃣ LOREZ ACCESSORIES της κ. Κάλλιας Νύχτα
  • Χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ
    3️⃣ Santi Book & Art του κ. Θανάση Παπαγεωργίου

– Χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ

Προηγούμενο άρθροΤα 6 νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων μετά τους νέους περιορισμούς -Ποιοι δικαιούνται επίδομα 534 ευρώ
Επόμενο άρθροΣυνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας