Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ο Δήμος Καβάλας από σήμερα είναι στις επιδημιολογικές περιοχές με βαθύ κόκκινο.
Χωρίς ακόμη να έχει βγει η νέα Κ.Υ.Α. και πάντα με γνώμονα ότι οι περιοχές με βαθύ κόκκινο δεν παρουσιάζονται πρώτη φορά σήμερα, αλλά ήδη προϋπήρχαν, άρα ήδη ίσχυαν συγκεκριμένοι κανόνες για τη λειτουργία της αγοράς, σας ενημερώνουμε βάση της προηγούμενης Κ.Υ.Α. ΔΙα/Γ.Π.οικ.22439/2021-ΦΕΚ1141/Β/10
με ισχύ από Δευτέρα 12.04.21, 06.00 έως τη Δευτέρα 19.04.21 05.59 ότι η λειτουργία του λιανικού εμπορίου θα γίνεται με τις γνωστές μεθόδους του CLICK INSIDE και CLICK AWAY.

Επειδή όμως οι αποφάσεις αλλάζουν συνεχώς και από ώρα σε ώρα, ας περιμένουμε τις επόμενες ώρες προκειμένου να έχουμε την τελική ενημέρωση.
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας ισχύουν απο αύριο σε Καβάλα και Θάσο που εντάσσονται στις περιοχές με βαθύ κόκκινο τα ακόλουθα:

Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Μετακίνηση μέσω SMS στο 13033 για τους έξι γνωστούς λόγους.
Ανοιχτά τα Λύκεια με self test – Αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων και γυμνασίων.
Λειτουργία λιανεμπορίου πλην εμπορικών κέντρων με τη χρήση ειδικού κωδικού στο 13032 ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πώληση εκτός καταστήματος μέσω click away εντός καταστήματος με click in shop. Επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.
Ανοίγουν οι σχολές οδηγών από Δευτέρα 19 Απριλίου με self tests
Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.
Ανοικτά παραμένουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης και μετάβαση κατόπιν ραντεβού.
Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα από αύριο 3 Απριλίου με SMS και κωδικό 6 στο 13033 με αυτοκίνητο μέχρι τρία άτομα ή μια οικογένεια και άθληση σε υπαίθριο χώρο.
Επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς χρήση οχήματος.
Λειτουργία των δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, με sms και χωρίς χρήση οχήματος.
Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους. την περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

https://covid19.gov.gr/covid-map/#vhighLbl

Προηγούμενο άρθροΚαβάλα και Θάσος στο βαθύ κόκκινο απο αύριο 17/4
Επόμενο άρθροLockdown – Χαρδαλιάς: με self test επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών