%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-800x445

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Σεπτέμβριος για την αγορά της Καβάλας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλη Λεμονίδη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «παλιά στο εμπόριο βλέπαμε σεζόν- σεζόν, οπότε είχαμε την ανοιξιάτικη, τη φθινοπωρινή, την καλοκαιρινή. Τώρα πηγαίνουμε, πλέον, μήνα- μήνα, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας μήνας που άφησε ανάμεικτα συναισθήματα διότι είχε κάποιες μέρες που κινήθηκε καλά αλλά με το μεγαλύτερο μέρος του ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οπότε το πρόσημο ήταν, δυστυχώς, αρνητικό. Βέβαια, ο Σεπτέμβριος δεν είναι ένας μήνας ο οποίος είναι δείκτης όσον αφορά την κίνηση στο εμπόριο διότι πάντοτε ήταν ένας μεταβατικός μήνας, η ένωση μεταξύ της καλοκαιρινής περιόδου και μάλιστα της εκπτωτικής περιόδου που είναι πάντοτε δυνατή, με την φθινοπωρινή περίοδο η οποία σιγά- σιγά έρχονται τα εμπορεύματα και στήνουμε τις βιτρίνες και ξεκινάει η καινούργια χειμερινή σεζόν. Οπότε ξέραμε εκ των προτέρων ότι οι τζίροι δεν είναι υψηλοί αλλά ακόμη και σ’ αυτούς τους χαμηλούς τζίρους είμαστε πιο κάτω σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας με τον Σεπτέμβριο του 2018 Από ‘κει και μετά μπήκαμε σ’ έναν Οκτώβριο ο οποίος σίγουρα θα είναι ένας μήνας που χρειαζόμαστε κάποιες μέρες να έχουμε ικανοποιητικούς τζίρους. Οι καιρικές συνθήκες έτσι όπως ξεκίνησαν, βοηθάνε για να μπορέσουμε να δούμε και ψυχολογικά αλλά και ουσιαστικά σε μία περίοδο φθινοπωρινή- χειμερινή. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει μία ανάλογη κίνησε σε ό,τι χρήματα περισσεύουν από τον Έλληνα καταναλωτή ο οποίος πραγματικά μόλις έρχεται τέλος του μήνα βλέπουμε ότι οι τράπεζες ασφυκτιούν από κόσμο, διότι έχει να πληρώσει τους κόσμου τις δόσεις και τις υποχρεώσεις που είναι, πλέον, δυσβάσταχτες. Οπότε ό,τι περισσεύει ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι θα το αφιερώσει την κατανάλωση, όσον αφορά τα προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και γενικότερα στην αγορά της Καβάλας»

ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Για τη γενική «συμπεριφορά» των καταναλωτών είπε ότι «το καταναλωτικό κοινό είναι κουμπωμένο. Σίγουρα δεν έχει ακόμη απελευθερωθεί διότι βλέπουμε η τσέπη του είναι σε χαμηλά επίπεδα. Η κινητήρια δύναμη η οποία είναι τα χρήματα, δεν περισσεύουν για να μπορέσει να μην είναι κουμπωμένος. Είναι φυσιολογικό. Πιστεύω ότι τώρα με την αλλαγή του καιρού, κάποια πράγματα τα οποία σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος, η αγορά της Καβάλας είναι σε ετοιμότητα για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να πουλήσουν και να μπορέσουν οι καταναλωτές να αγοράσουν αυτά που χρειάζονται».

Προηγούμενο άρθροΕπαναλειτουργεί από σήμερα το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»
Επόμενο άρθροΣέρρες: Σάλος από τη σύλληψη καθηγητή των ΤΕΙ – Τα ροζ ανταλλάγματα και οι μίζες που ζητούσε!